Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Studentske Vijesti > Studenti na Savi moraju iseliti do kraja lipnja
EUG

Studenti na Savi moraju iseliti do kraja lipnja

Studentski centar u Zagrebu službeno je objavio kako stanari koji su smješteni u Studentskom domu Stjepan Radić svoje sobe moraju napustiti do 30. lipnja. Iako je prema neslužbenoj informaciji prijelomni datum bio 24. lipnja, ipak je donesena odluka da se produži pravo na smještaj studenata.

 

Razlog selidbe je održavanje Europskih sveučilišnih igara u Zagrebu od 12. do 25. srpnja. Natjecanje će ugostiti 5000 studenata iz 45 europskih zemalja i sa 250 različitih sveučilišta koji će se natjecati u 21 sportu, a čije će prebivalište postati upravo domovi na Savi. Natjecanje bi, prema riječima organizatora, trebalo nadmašiti Univerzijadu 1987.

 

eug

 

Studentice i studenti, čiji fakulteti nisu uskladili ispitne rokove s početkom Europskih sveučilišnih igara, moći će se privremeno useliti u druge studentske domove (Šara, Cvjetno, Lašćina), ovisno o tome koliko će u njima biti mjesta.

 

Ovog ljeta bit će organiziran i ljetni smještaj u Studentskom domu Cvjetno. Trajat će od 15. srpnja do 31. kolovoza, a studenti će za tih mjesec i pol dana trebati izdvojiti 900 kuna. Za ljetni se smještaj studenti mogu predbilježiti u upravi studentskog doma u kojem su smješteni.