Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Radio Student > Studomat o Filozofskom
147762950_5575967719083877_5646651329948514431_o

Studomat o Filozofskom

Ekipa naše tjedne studentske emisije Studomat iz prve ruke doznaje što se točno događa na Filozofskom. U tome im je pomogla novinarka Telegrama Dora Kršul te kandidati za dekana prof. Jovanović i prof. Renata Geld. Poslušajte snimku emisije.

 

Opstruiranje FFZG-a muči studente i profesore te ustanove već mjesecima, a konačno se nazire mogući kraj. Naime, pravno mišljenje Ministarstva znanosti i obrazovanja ide u prilog profesorima i fakultetskom vijeću koji se trude uspostaviti normalno i demokratski odabrano ustrojstvo. Samim time, izaći na kraj sa Borasovim diktatorskim vladanjem Sveučilištem u Zagrebu. Ako već kršenje autonomnosti jedne sastavnice Sveučilišta, masakriranje demokratskih procesa javne ustanove kao i ignoriranje optužbe za seksualno zlostavljanje nije bilo dovoljno za reakciju nadležnih tijela, onda se pitamo koja će to biti kap koja će preliti čašu…

 

 

Pozivu u emisiju odazvali su se kandidati za dekana prof. Jovanović, odnosno dekanicu prof. Geld kao i predsjednik studentskog zbora FFZG-a Filip Kučeković, a u analizi cijele priče od njenih početaka pomogla im je novinarka Telegrama Dora Kršul. Unatoč višestrukim pozivima Sveučilištu i rektoru, nitko se nije odazvao.

 

Za opuštanje, poslušajte i o prvoj hrvatskoj dejting aplikaciji IWI te u studentskom prijevozu. Studomat pratite svakog ponedjeljka od 15:15!

 

Pripremili: Luka Pocrnja, Una Gregurina, Lana Gardaš, Nina Nevešćanin, Mia Karavla, Gabriela Zrilić, Doris Mašić

Uredili i čitali: Antonela Šaponja i Dario Topić

Glazbeni urednik: Luka Kosty

Tonski realizator: Juraj Rebernjak