Radio Student Najavljuje:
Naslovna > RS Mashup > Studomat se vratio
239949667_264936615636024_8274941151745648994_n

Studomat se vratio

S početkom akademske godine za studente se većina stvari vratila u staro normalno. Isto vrijedi i za Studomat koji je u ponedjeljak započeo novu sezonu emitiranja i to kako. Glavna tema je dakako bio Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu.

 

Naime, nakon što se predsjednik Mihovil Mioković na svome Facebooku „pohvalio“ kako je u mandatu potrošio 700 tisuća kuna, njegovi kolege iz zbora ekspresno su ga smijenili. No, što je još bitnije cijeli slučaj pokazao je sve ono loše u sustavu studentskog predstavništva, a na što se godinama upozorava. Cijeli slučaj analizirao je novinar portala srednja.hr, Duje Kovačević.

 

 

Mihovil Mioković također je pristao na gostovanje u emisiji, no sat i pol prije početka emisije otkazao je svoj dolazak ispričavši se, kako je naveo, neodgodivim obavezama.

 

S druge strane, rubrika Regionalac bavila se lakšim i ljepšim temama. Naši kolege sa studentskog Radio Kampusa konačno su dobili zemaljsku frekvenciju, stoga smo s glavnom urednicom Mateom Zanić razgovarali o tome što spremaju u programu, ali i otkrili na koliko ih se megaherca može čuti.

 

Za kraj, Studoznalac, rubrika koja donosi korisne informacije za studente i sve mlade, ovaj tjedan predstavila je najveću studentsku udrugu u Hrvatskoj, eStudent. Gosti su bili novoizabrana predsjednica Stella Žaja i novoizabrani voditelj IT tima Petar Klenović.

 

Emisiju Studomat slušajte svakog ponedjeljka od 15:05 samo na 100,5 MHz!