Naslovna > Glazba > Svemirko najavio album
Svemirko 2

Svemirko najavio album

Uz objavu novog singla “Vrati mi se još jedanputSvemirko nam otkriva detalje o svom prvom studijskom albumu “Vanilija“.

 

U zadnjih nešto više od godine dana kao najuzbudljiviji glazbenik i producent s područja Balkana svojim do sada objavljenim singlovima nameće se Svemirko.

 

Album “Vanilija“, napisan, snimljen i produciran unutar četiri zida sobe u kojoj živi posljednjih godinu dana, zbirka je izuzetnih suvremenih pop pjesama koje su rezultat inspiracije koju Svemirko pronalazi u raznoj glazbi drugih autora kao i svojem životnom iskustvu na Zemlji.

 

Tajanstven i kriptičan kameleon pravog imena i prezimena Marko Vuković svojom glazbom udiše život plesnom emo-macho popu, novom derivatu žanra synthpop koji je svojevremeno žario i palio među širim slušateljstvom zemalja koje nastanjuju narodi južnih Slavena.

Vrati mi se još jedanput” drugi je i najavni singl albuma prvijenca kojim Svemirko dokazuje poznavanje onog što slušateljstvo već dugo vremena traži, a to je iskonska pop glazba. Album je Vuković snimao, miksao i producirao sam, mastering je odradio Lionel Williams alias Vinyl Williams, a dizajn naslovnice potpisuje Jeremy Nealis.

 

Album “Vanilija” biti će objavljen u petak 27.1.2017. godine, moći će se preuzeti sa službene Svemirkove bandcamp stranice (jasamsvemirko.bandcamp.com), naplaćivat će se po principu “plati koliko želiš”, dok je popis pjesama kako slijedi:

 

1. Žena od vanilije
2. Miris grada
3. Tajne svemira
4. Na tvom zidu
5. Vrati mi se još jedanput
6. Intermisija
7. Sa svog balkona
8. Ja znam da nešto uzimam
9. Možda nisam dobar

Iza svega stoji nova nezavisna glazbena etiketa više manje zauvijek specijalizirana za objavljivanje izuzetne suvremene glazbe opjevane na materinjim jezicima autora. Singl “Vrati mi se još jedanput” poslušajte u nastavku.