Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Studentske Vijesti > Sveučilište u Cincinnatiju posjetilo Zagreb
Rektorat

Sveučilište u Cincinnatiju posjetilo Zagreb

Sveučilište u Zagrebu je u utorak, 5. srpnja, ugostilo izaslanstvo Sveučilišta u Cincinnatiju iz Ohija u Sjedinjenim Američkim Državama.

 

Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras je primio njihovog prorektora za međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Raja Mehta (Vice Provost for International Affairs) i profesoricu emeritus Kristi Nelson, članicu strateške grupe za Europu.

 

Izaslanstvo partnerskoga sveučilišta, s kojim je potpisan međusveučilišni sporazum 2013., posjetilo je Sveučilište u Zagrebu s ciljem konkretizacije postojećega sporazuma kroz ciljane suradnje. Nova međunarodna strategija Sveučilišta u Cincinnatiju je identificiranje strateških partnera u svijetu te je za područje Srednje i Istočne Europe kao partnera odabralo Sveučilište u Zagrebu.

 

Nakon uvodnoga upoznavanja i predstavljanja obaju sveučilišta, predstavnici fakulteta osvrnuli su se da dosadašnje kontakte i suradnje te iznijeli konkretne prijedloge za buduću suradnju.

 

Sastanku na Rektoratu prethodili su posjeti gostujuće delegacije Grafičkom te Ekonomskom fakultetu gdje su razgovarali s prodekanom za međunarodnu suradnju i akreditacije prof. dr. sc. Juricom Pavičićem. Tijekom susreta delegacija je obišla oba fakulteta i na taj se način ukratko upoznala s materijalnim kapacitetima ustanova, a kroz razgovore uočeni su značajni zajednički interesi koje bi u sljedećem razdoblju pokušali razvijati s ciljem provođenja zajedničkih projekata.