Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Vijesti > Tko je novi ministar zdravstva?
Beroš screenshot

Tko je novi ministar zdravstva?

Premijer Andrej Plenković predstavio je u četvrtak nadležnom saborskom Odboru za zdravstvo dr. Vilija Beroša, kandidata za novog ministra zdravstva, očekujući da će dobiti povjerenje Odbora, a u petak i povjerenje samog Hrvatskog sabora.

 

Piše: Viktoria Zorić

Foto: Youtube screenshot

 

Premijer Plenković je članove Odbora upoznao da je dr. Beroš specijalist, neurokirurg, koji je većinu karijere radio u Kliničkoj bolnici Sestre milosrdnice u Zagrebu.

 

Dr. Beroš bio je aktivan i u brojnim znanstveno-istraživačkim projektima, stalni je sudski vještak, ima niz znanstvenih i stručnih radova. Temeljem svojeg političkog angažmana, član je HDZ-a, pridonio je radu ove Vlade u Ministarstvu zdravstva od 2018. godine na dužnosti pomoćnika ministra, rekao je premijer Plenković.

 

Uz devet glasova za, dva protiv i jedan suzdržan saborski Odbor za zdravstvo blagoslovio je izbor premijera Andreja Plenkovića da dr. Vili Beroš postane novi ministar zdravstva i zamijeni Milana Kujundžića koji je nakon niza afera morao otići.

 

Unatoč tome što im je Beroš ostavio dobar dojam, kako je rekla SDP-ova Romana Jerković, SDP-ovci mu nisu dali podršku. Željko Jovanović rekao je da mu je žao što Beroš nije ranije preuzeo dužnost ministra, ali da smatra da je ovoj Vladi istekao rok trajanja pa ga stoga ne može podržati.

 

Mostovac Marko Sladoljev ostao je suzdržan, a predsjednica Odbora Ines Strenja podržala je Beroša naglašavajući da iako je bio Kujundžićev pomoćnik nije bio njegova desna ruka, te da je njegovo izlaganje dalo nadu da će novi ministar nagomilane probleme u zdravstvu rješavati dogovorom i da već ima viziju kako će se s njima nositi.

 

Kandidat za novog ministra zdravstva dr. Vili Beroš poručio je da će ponuđenu mu „časnu ministarsku dužnost“ probati obavljati odgovorno i hrabro te kako misli da je „pred nama” veliki posao.