Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Slider Homepage > Tribina o istraživačkom novinarstvu
qw

Tribina o istraživačkom novinarstvu

U petak 10.05. u 17 sati u velikoj dvorani HND-a Zbor istraživačkih novinara Hrvatskog novinarskog društva organizira tribinu s Ilkom Ćimićem i Orianom Ivković Novokmet, dobitnicima HND-ove nagrade ‘Jasna Babić’ za istraživačko novinarstvo za 2018. godinu.

 

Uz njih će na tribini govoriti i glavna urednica portala Index.hr Andreja Hudika, a događaj će moderirati kolega Hrvoje Krešić, novinar 2018. godine prema izboru članova HND-a. Ideja događaja jest da se razgovara o tome kako se priča gradila, obrađivala, istraživala, s kakvim su se izazovima/problemima susretali nagrađeni novinari i njihova glavna urednica. Dakle, bit će to razgovor o istraživačkom novinarstvu u praksi.

 

Kako je rasla istraživačka priča koja je obilježila 2018. godinu? S kakvim su se izazovima suočavali novinari portala Index.hr koji su ‘bušili’ tzv. grupu Borg? Kako su slijedili pisane tragove i kodna imena razotkrivajući aferu ‘Hotmail’?

 

Ovdje možete pročitati obrazloženja Ilkove i Orianine nagrade za istraživačko novinarstvo -> https://www.hnd.hr/obrazlozenja-nagrada-hnd-a-za-2018

 

Facebook event: https://www.facebook.com/events/2425865854146047/

 

Više informacija potražite na https://www.hnd.hr