Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Radio Student > Trikolaž: Miron Milić
IMG_2246556

Trikolaž: Miron Milić

Trikolaž je emisija klasičnog talk show koncepta, ali u potpunosti neklasičnog sadržaja. Tri voditelja i urednika Emir Fulurija, Leo Vidmar i Ivan Kolar naizmjence će dovoditi pametne i zanimljive, ali medijski neeksponirane goste. Prvi na redu bio je Miron Milić.

 

Tko je Miron Milić? Često isključivo akromatski artist, dirigent kista umočenog u crnilo tuša, sada već 15 godina aktivno sudjeluje na domaćoj i međunarodnoj likovnoj sceni. Umjetnik je koji poetiku opažanja izvanredno sastavlja s tekstualnim natpisima, koji crteže začine nenadanom dozom društvene kritike, sjete ili humora. Vješt je u dubinskoj karakterizaciji likova, a kada kistom ne secira ljudski karakter, svoju oštroumnost jednako uspješno primjenjuje na faunu i floru. Možete ga naći na fasadama i trafo stanicama jednako kao u galerijskim i muzejskim prostorima.

 

Ako simpatizirate Roberta Raviolu ili možda Raymonda Pettibona, Mirona ćete prepoznati kao srodnu dušu. Ako volite realnost koja je često začudnija od fikcije ili se samo palite na mnoštvo detalja, njegova umjetnost je za vas. Cijeli intervju poslušajte na mixcloudu: