Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Glazba > U.K. Subs njeguju vezu s publikom
UK subs

U.K. Subs njeguju vezu s publikom

Legende drugog vala punk rocka opet posjećuju Zagreb, točnije klub Boogaloo u utorak, 4. veljače, vodeći se još uvijek istim motom i imenom turneje – On tour forever! Na vokalu još uvijek, jedan jedini Charlie Harper u 75. godini života.

 

Malo koji poznavatelj glazbe nije čuo za U.K. Subse, ili barem vidio njihovo ime na plakatima po Zagrebu zadnjih godina jer taj bend svira ovdje svakih 2-3 godine. Činjenica da se vraćaju znači da interesa ima, što od strane starije publike koja ponovo proživljava svoje uspomene, što od neke novije generacije. Uspomena zaista ima, a one sežu od sredine 80-ih godina. U.K. Subsi svirali su, osim po Jugi, iza željezne zavjese. Tako su posjetili zagrebački Kulušić već sada davne 1986. godine, a taj koncert je sigurno označio mlade punkere ovih prostora. Također, bili su jedan od rijetkih bendova koji su dolazili u Zagreb tijekom rata, svirka u Jabuci je snimljena i objavljena na CD-u imena Party In Zagreb.

 

 

Očito je da se izgradila neka teško raskidiva veza između benda, ili barem Charlie Harpera i domaće publike. Iako se turneja zove “On Tour Forever!”, znamo kako ništa nije vječno i tko zna koliko je Charlieu još ostalo dolazaka u naše krajeve. Do tada ćemo vjerovati kako je neuništiv i vječan, a posvjedočiti tomu možete već u utorak, 4. veljače u klubu Boogaloo. Kao predgrupe nastupiti će domaći Eksodus, i britanski The Mistakes.

 

Početak koncerta je najavljen u 20 sati, a cijene ulaznica iznose 90 kn u pretprodaji i 110 kn na dan koncerta. Pretprodajna mjesta ZAGREB: Boogaloo Club Caffe Bar (10:00 – 16:00) – Ulica grada Vukovara 68 (ulaz iz Ivana Lučića), Dirty Old Shop – Tratinska 18 , Rockmark – Berislavićeva 13, Kloto – Masarykova 14, Octopus Piercing Studio – Gundulićeva 32. RIJEKA: Dallas Music Shop – Splitska 2A, Entrio sustav, Eventim sustav.