Radio Student Najavljuje:
Naslovna > RS Mashup > UNIC godišnja konferencija
a26e1559-7531-4b6d-a1df-011bd248f119

UNIC godišnja konferencija

Savez UNIC organizira godišnju konferenciju naziva “Regenerating our Post-Industrial Cities: the Role of Universities”. Naime, ova konferencija održati će se u petak, 11.lipnja 2021. od 11 do 17 sati u obliku webinara preko platforme Zoom.

 

Piše: Lana Gardaš

 

Sveučilište u Zagrebu dio je ovoga važnog i vrijednog projekta institucionalnoga oblikovanja Europskoga sveučilišta postindustrijskih gradova – UNIC. Kako prenose sa stranice sveučilišta, ono što povezuje ovaj savez upravo su modernizacija obrazovanja i odgovora sveučilišta na potrebe zajednica u kojima djeluju, kao i uspostavljanje jedinstvenoga iskustva studiranja povezivanjem svih studenata. Neke od ostalih karakteristika UNIC-a su i istraživačke aktivnosti, profesora i drugoga osoblja, gradskih zajednica, civilnoga društva i gradskoga gospodarstva u okviru Europskog sveučilišta.

 

Postoje tri komponente u procesu stvaranja UNIC-a koje se većim dijelom ostvaraju online: oblikovanje međusveučilišnoga kampusa (UNIC Campus) i Akademije izrazite raznolikosti (Superdiversity Academy) te pokretanje gradskih laboratorija (City Labs). Očekuje se da će se aktivnosti UNIC-a u potpunosti razviti tijekom šestogodišnjega razdoblja, ali će Europsko sveučilište postindustrijskih gradova ostati trajna institucionalna forma suradnje partnerskih sveučilišta koje čine UNIC savez, od kojih je upravo i Zagreb jedan od njih.

 

Prijaviti se možete na poveznici.