Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Glazba > Uskoro stiže Zagreb Calling
zagreb calling

Uskoro stiže Zagreb Calling

Zagreb Calling ime je kompilacijske ploče koja je okupila 10 alternativnih bendova zagrebačke glazbene scene. Popis bendova je odličan, a malo je reći da se veselimo čuti što ploča donosi.

 

Naime, ovo nije obična kompilacija, svojevrsna nakupina već odslušanih snimljenih radova. Ova ploča je snimljena uživo kroz 4 dana u KSET-u. Izvođači koji se nalaze na ploči već neko vrijeme grade svoje ime, “raubaju” svoj originalni i artistični izričaj te postenepeno postaju miljenici zagrebačke publike. Sigurno ćete mnoga imena i sami prepoznati, a to su: Ivan Grobenski, Sfumato, Klinika Denisa Kataneca, Žen, Dimitrije Dimitrijević, Truth ≠ Tribe, nemanja, Eine, The Gentleman i Porto Morto. Za tonsku produkciju zaslužan je Vedran Peternel – glazbenik, producent i voditelj programa u klubu Vinyl.

 

 

Iz inicijative ističu kako je ekipa iz KSET-a pružila odličnu logističku podršku tijekom cijelog snimanja. Ono što nas zaista veseli jest da je hrvatski mainstream izdavač Menart odlučio diskografski podržati kompilaciju. Takve odluke važne su za razvoj infrastrukture glazbene scene, a u najmanju ruku omogućit će alternativnim izvođačima barem malo bolje uvjete u budućim projektima.