Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Knjiški Moljac > Ušumović: U stočnom vagonu
Neven Ušumović

Ušumović: U stočnom vagonu

Književna radionica Rašić objavila je zbirku priča Nevena Ušumovića pod naslovom “U stočnom vagonu”.  Prvo je izašla e-knjiga, a nakon nje i papirnato izdanje koje će biti dostupno u knjižari Beopolis, na predstojećem Sajmu knjiga u Beogradu te za naručivanje preko internet stranica KrR.

 

Riječ je o hrvatskim novelama koje su proizašle iz mađarske, hrvatske i srpske  književne tradicije.

 

Neven Ušumović rođen je 1972. godine u Zagrebu. Odrastao je u Subotici. Živi na relaciji Kopar-Umag. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je filozofiju, komparativnu književnost i hungarologiju, studirao turkologiju. Diplomirao je knjižničarstvo, uz rad u Knjižnicama Grada Zagreba. Ravnatelj je Gradske knjižnice Umag.

 

Objavio je zbirke priča 7 mladih (1997), Makovo zrno (2009), Rajske ptice (2012) i roman Ekskurzija (2001). S mađarskog jezika prevodio je Bélu Hamvasa, Ádáma Bodora, Pétera Esterházyja i Ferenca Molnára. Zajedno sa Stjepanom Lukačem i Jolán Mann pripredio je antologiju suvremene mađarske kratke priče Zastrašivanje strašila (2001) Uvršten je u američku antologiju Best European Fiction (2010), koju je uredio Aleksandar Hemon. Osim na engleski, prevođen je na njemački, španjolski, mađarski i slovenski jezik.