Radio Student Najavljuje:
Naslovna > RS Mashup > Death and Vanilla premijerno u Zvučnom Zidu
Death and Vanilla

Death and Vanilla premijerno u Zvučnom Zidu

Zvučni Zid osim na 100.5 ima povremeno veliku potrebu da u bespućima Interneta istakne što vas čeka u barem jednom od tjednih izdanja.Pilotkinje i piloti Zida zadržavaju potpuno pravo da vas iznenade, no kada su i sami oduševljeni kao Hrvoje bendom Death and Vanilla, proključa velika potreba da se to najavi i na kutku Interneta Lijepe naše.

 

Riječ je o bendu koji se zapetljao u čvor retro popa s naglaskom na eksperimentalno, i to toliko da duo iz Švedske svira i sklada na instrumentima iz 50-ih, 60-ih i 70-ih.
Gdje su ih nabavili i mi se pitamo, ali znamo da Sennheiser mikrofon iz 70-ih imaju s buvljaka.

 

Prvi album, a drugi u karijeri, za Fire Records objavit će u svibnju 2015. godine. Album nosi naziv “To Where The Wild Things are“, a nekoliko pjesama ćete imati priliku čuti po prvi puta u radijskom eteru u Hrvata zahvaljujući dobrim ljudima iz Fire etikete, kod Hrvoja u Zvučnom Zidu ovoga utorka 17.3., naravno od 13h.

 

 

Album je u potpunosti snimljen samo s jednim spomenutim mikrofonom nabavljenim na švedskom Hreliću. Naziv albuma je prema slikovnici pisca Mauricea Sendaka iz 1963. godine. Treba spomenuti kako su Death and Vanilla 2013. godine komponirali soundtrack za film Vampry, horor klasik iz 1932. godine. Inače, kada smo već spomenuli Fire Records, treba istaknuti kako je ista domaćin za bendove poput: Las Kellies, Mission of BurmaPere Ubu, Virginia Wing

 

 

Jedva čekamo da testiramo eter s predivnim i melankoličnim pjesmama od Death and Vanilla, a vi da se ne vodite prema onoj ” bolje sada nego nikada”, u nastavku su vam servirani: prvi singl “California Owls” sa spomenutog albuma i nešto starija pjesma “From Above“.
Ipak, ovo nije jedino premijerno emitiranje u Zvučnom zidu, znamo da je opet spremna maksimalno eklektična selekcija, ali ipak nemamo potrebu otkriti vam sve.
I za kraj, svakako obratite pažnju na Death and Vanilla!!