Radio Student Najavljuje:
Naslovna > RS Mashup > Vanđeliću i Buriloviću odzvonilo u Ini
Zgrada_INA_Zagreb

Vanđeliću i Buriloviću odzvonilo u Ini

Prema nagađanjima, Damir Vanđelić i Luka Burilović uskoro više neće biti članovi Nadzornog odbora Ine.

 

Piše: Anamarija Šebalj

 

 

Vlada bi trebala usvojiti prijedlog odluke da državu u Nadzornom odboru Ine  umjesto njih dvojice predstavljaju Davor Filipović, nekadašnji kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba, te odvjetnik Branimir Škurla. Treći hrvatski član NO-a, Damir Mikuljan, trebao bi zadržati svoju poziciju.

 

Kako navodi N1 televizija, radi se o iznenađujućoj odluci koju Vlada donosi u posljednji trenutak uoči održavanja izvanredne skupštine društva, zakazane za petak, 17. prosinca.

 

„Odluka je iznenađujuća iz razloga što je još prije mjesec dana Uprava Ine javno objavila dopunu dnevnog reda tada najavljene izvanredne skupštine, u kojoj se navodi da će dioničari odlučivati i o prijedlogu odluke o izboru Damira Mikuljana, Luke Burilovića i Damira Vanđelića za članove Nadzornog odbora (NO) na mandat od šest mjeseci“, ističe N1.

 

Komunikacijski stručnjak Marko Rakar za N1 komentirao je kako premijeru Plenkoviću nije lako donijeti ovu odluku zbog Vanđelićeva ugleda.

 

„Za razliku od Burilovića za kojeg više nitko nikada neće čuti, Vanđelić ipak ima ugled i mjerljiva postignuća. Plenkoviću ga nije bilo lako maknuti iz igre, trebalo je pričekati najbolji trenutak da ga se makne”, komentirao je Rakar.

 

Dodao je da je imenovanje Filipovića u Nadzorni odbor Ine posljedica partijske i kadrovske politike u Hrvatskoj.

 

„Odlučili su da će Filipović biti na nekoj poziciji i našli su poziciju za njega. Žao mi je INA-e”, rekao je.

 

Dodao je kako je to razočaravajuća situacija koja će nas sve koštati na duži rok, ali sve dok HDZ ima većinu u Saboru, ne možemo očekivati promjenu.

 

Podsjetimo, Damir Vanđelić je 27. studenog objavio da će se povući s mjesta ravnatelja Fonda za obnovu.