Radio Student Najavljuje:
Naslovna > RS Mashup > Vatreni pokazali pravo lice
HN20210907184580

Vatreni pokazali pravo lice

Nakon dužeg perioda slabe učinkovitosti i mlake igre, Hrvatska je konačno upisala uvjerljivu pobijedu protiv Slovenaca u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022.

 

 

U nešto izmješanom sastavu Vatreni su odigrali utakmicu kao pravi favoriti. U strijelce su se, uz Vlašića, upisali i igrači na koje Zlatko Dalić nije računao – Livaja i Pašalić.

 

HN20210907184565

 

Pašalić, igrač Atalante, bio je u konkurenciji, ali tijekom Eura i utakmica Lige nacija nije izborio mjesto u prvoj momčadi. S druge strane, Livaja je nakon omladinske reprezentacije više manje otpisan iz reprezentacije. Podsjetimo se, od Livaje se puno očekivalo. Nakon omladinske škole Hajduka prelazi u Inter iz Milana, a zatim “putuje” po Italiji na posudbama, a zatim u Španjolskoj u Las Palmasu. Nakon toga potpisuje ga AEK u kojem je bio standardan, ali očito to nije bilo dovoljno da Livaju zadrži u klubu pa se vratio u Hajduk. Tamo je pokazao visoku formu i pozitivne karakteristike koje su Daliću nedostajale u reprezentaciji, a očekivale su se od Brune Petkovića.

 

HN20210907184531

 

Valja istaknuti i solidnu igru Matea Kovačića koji postepeno postaje vođa igre reprezentacije i Modrićev naslijednik. Nakon 6. kola, Hrvatska je trenutno na čelu skupine H sa 13 bodova. Isti broj bodova imaju i Rusi, međutim Hrvatska ima bolju gol razliku.