Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Glazba > VOLTA w/ Air Max ’97
VOLTA_AirMax_1

VOLTA w/ Air Max ’97

Zagrebački kolektiv VOLTA udružuje snage s predvodnicima beogradske rave scene SUTRA dovodeći jednog od najnaprednijih DJ-a i producenata plesne glazbe na ovu uzbudljivu dvostruku klupsku večer.

 

Dvije godine nakon skromnog početka na zagrebačkoj klupskoj sceni, kolektiv VOLTA vraća se još jednim značajnim rođendanskim slavljem, ovoga puta na zadatku da lokalnoj publici predstavi jedno od najsvježijih, najmodernijih, i najcjenjenijih lica avangardne plesne glazbe – londonskog producenta Air Maxa ’97.

 

Rođen u Nizozemskoj, odrastao na Novom Zelandu, te djelujući iz Londona, Air Max ’97 nedvojbeno je jedinstvena pojava u pejzažu svjetske elektronske glazbe. Njegova izdanja redovito su smatrana među najkvalitetnijim glazbenim djelima moderne klupske muzike, a nadnaravni, vješti, fluidni spojevi hiperlokaliziranih žanrovskih inkarnacija poput Jersey cluba i grimea te šokantno kreativni tretman apstraktnog zvučnog materijala osvojili su neke od najvećih izdavača plesnog undergrounda, poput bristolskog labela Timedance u vlasništvu Batu-a, jednog od trenutno najpoznatijih DJ-a na svijetu.

 

AirMax'97

AirMax’97

 

Ovaj inteligentni producent bavi se mutacijom basovitih frekvencija na postklup-ski, gotovo kolažan način, podjednako naglašavajući teksturalnu kvalitetu glazbe i njenu angažiranu, ritualističku perkusivnost. Air Maxov rad vazda odiše onom rijetkom ravnotežom klupske funkcionalnosti i podebljanog ekspresivnog dezorijentiranja.

 

Kroz svoje DJ setove, Air Max ’97 kuje kolosalne, intenzivne, ali i hipnotičke zvučne odiseje, igrajući se percepcijom onoga što je plesno, a što umjetničko, gotovo brišući granice između klupskog i galerijskog prostora. Zbog svoje sel-ektorske neposrednosti, jedan je od najtraženijih DJ-a na rosteru suvremenog clubbinga, a ove se godine predstavlja i na nizozemskom Dekmantelu, koji se ubraja među najpoznatije festivale elektronike na svijetu.

 

U suradnji s beogradskim kolektivom SUTRA, dupli buking Air Maxa ’97 pred-stavit će inauguraciju suradnje ova dva napredna regionalna kolektiva u nadi da će se takav model jugosferne turneje gostujućeg izvođača redovno nastaviti u budućnosti pod željom stvaranja panbalkanske rave platforme i ujedinjenja marginaliziranih glazbenih manifestacija u našim državama.

 

Air Max ’97 u Zagrebu nastupa 13. ožujka u Autonomnom kulturnom centru Medika, a sljedećeg dana, 14. ožujka, u najpoznatijem klubu u jugoistočnoj Europi – beogradskoj meki Drugstore.

 

NinaBelle

NinaBelle

 

Zagrebačku potporu pruža silovita slovenska DJ/producentica NinaBelle iz dua Warrego Walles – globalno prepoznate eksperimentalne klupske sile, kao i lilacube – šefica legendarnog zagrebačkog kolektiva NO BALANCE – te dugogodišnji lokalni DJ, kao i osnivač VOLTE i OBERKUUL-a Oberan.

 

Lilacube

Lilacube

 

Air Max ’97 nalazi se u panteonu najkvalitetnijih, najčudnijih, i najdinamičnijih producenata eksperimentalne klupske glazbe. – DJ Mag

Teško je znati što očekivati od Air Maxa ’97, što je razlog da uvijek poslušate njegova izdanja. – Resident Advisor

Air Max ’97 otvara nove prostore i mogućnosti za klupsku muziku. – TRUANTS

 

 

Sve informacije pronađite na službenom EVENTU. VOLTU zapratite na FACEBOOKU i SOUNDCLOUDU, a isto vrijedi i za kolekvitv SUTRA – FACEBOOK i SOUNDCLOUD