Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Radio Student > Vrijeme je stalo – otvaranje sezone
VJS

Vrijeme je stalo – otvaranje sezone

Proteklog ponedjeljka uživo u eteru Radio Studenta, mogli ste čuti prvo ovosezonsko izdanje emisije Vrijeme je stalo. Za sve one koji nisu nikad slušali emisiju, ekipa koja radi na emisiji bi ju opisali kao emisiju namijenjenu proučavanju i slušanje glazbe koja je ispisala povijest.

 

Ovog tjedna slušali smo par stvari sa drugog studijskog albuma američko armenske grupa System of a Down, Toxicity. Album je to koji se dotiče raznih tema, te se kao i prvi album bavi tematikom života armenskih migranata u SAD. Album je po idanju bio dosta kontroverzan jer se dio tematike koji obrađivan na albumu ticao američkog nepriznavanja armenskog genocida.

 

U nastavku smo slušali par stvari sa četvrtog studijskog albuma američke latino rap grupe Cypress Hill pod nazivom Cypress Hill IV. Iako ih se često povezuje uz vesele pjesmice kao što su Hits from the Bong i I want to get high, četvrti album predstavlja dosta mračnije teme koje se većinom vežu uz teme pukog preživljavanja u siromašnoj oskudici.

 

 

Zadnji album koji je analiziran u emisiji bio je posljednji studijski album britanske prog rock grupe Van der Graaf Generator, pod nazivom The Quite Zone/Pleasure Dome. Bend koji je svoju slavu stekao turnejama po Italiji te je prema kritičarima okarakteriziran kao bend mračnijih tema, rijetkih gitarskih solo dionica i česta uporabe orgulja i gudačkih instrumenata.

 

U pauzama između albuma mogli smo čuti stvari u izvedbi Macy Gray, N.W.A, Dukea Ellingtona. Za kraj nas je ekipa sa emisije ostavila uz par glazbenih poslastica u vidu Vincea Staplesa, Hiatta dBa i Kriesa. Ako vam se ovo čini dovoljno primamljivim uključite se ponedjeljkom u 17h na 100.5 i uživajte u novim izdanjima emisije Vrijeme je Stalo.