Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Kultura > “Vrijeme ljubavi” Gorana Tribusona
tribuson

“Vrijeme ljubavi” Gorana Tribusona

Vrijeme ljubavi je topla priča koja nostalgično prati odrastanje, zaljubljivanje i odljubljivanje, otkriva sve o ljubavi i o tome što ona jest, bilježi zablude i trenutke prosvjetljenja”, navodi Mozaik knjiga.

 

Roman Gorana Tribusona “Vrijeme ljubavi” objavila je nakladna kuća Mozaik knjiga koja ističe Tribusonov poseban način problematiziranja odnosa književnosti i zbilje, te otkriva sliku nekadašnje hrvatske stvarnosti šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća, kroz film, glazbu i književnost.

 

Ponekad praćena očima ozbiljnog, odraslog čovjeka, a ponekad iz perspektive djeteta i mladog dečka, nedvojbeno će čitatelja nasmijati i podsjetiti na događaje koje vrijedi pamtiti i prepričavati, poručuje Mozaik knjiga.

 

Napominje kako ovim romanom završava kvatrologija, koju čine djela “Rani dani”, “Trava i korov” i “Mrtva priroda”, čija je tematika generacijski obilježena u autobiografijskoj formi. Akademik Goran Tribuson rođen je u Bjelovaru 1948. Jedan od produktivnijih hrvatskih proznih pisaca te filmski i televizijski scenarist.