Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Kultura > Vrtlarenje VOL III
vrtlarenje 1111

Vrtlarenje VOL III

U četvrtak 30. kolovoza brbljamo o sportu… i umjetnosti, a u Vintage Garden stižu gosti: Medarda Pack, Bike Polo Zagreb i Silvio Lončarić. Razgovor vodi Tena Razumović Žmara, zaljubljenica u umjetnost i kulturu. Upad je FREE!

 

FB EVENT: https://www.facebook.com/events/2081431355438462/

 

Medarda je akademska kiparica, ali i prva ženska trenerica hokeja na ledu u Hrvatskoj i saksofonistica. Svestrano, zar ne?

 

Bike Polo Zagreb je ujedno i udruga koja promiče unapređenje kvalitete života mladih kroz igranje pola na biciklima. Organiziraju edukativne radionice i tečajeve za mlade u svrhu upoznavanja sa samom igrom, ali i biciklizmom općenito, međunarodne turnire koji su sve popularniji na svjetskoj razini, a imaju i super merch kao što su majice i naljke koje kreira Matej Pašalić, akademski kipar i predsjednik BPZG-a.

 

Silvio Lončarić za sebe kaže da je tu i tamo snimatelj ili fotograf, ali češće majstor za custom made kožne izmišljotine… s biciklom pod nogama od kada pamti, a pretpostavljate, bavio se i bike polom.

 

Glazbu nam pušta Gordana Bakić, akademska slikarica i docentica Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu koju su nam, kao vrhunskog DJ-a, preporučili upravo njeni studenti.

 

Autorica vizuala je Marta Tuta. Marta je diplomirala slikarstvo na nastavničkom odsjeku Alu. Vrijeme provodi u svoja dva ateljea od kojih je jedan na otoku, a drugi u Zagrebu! Voli putovati, kampirati, stopirati, isprobavati nova jela i družiti se sa zanimljivim ljudima! Nova Martina strast je ronjenje i otkrivanje podmorskih vrtova, djeličak kojih vam dočarava vizualom 3. Vrtlarenja.

 

*odabrala Mia Orsag

 

VRTLARENJE – Art Hangout je projekt koji okuplja ljubitelje kulture, umjetnike i stručnjake koji djeluju unutar različitih umjetničkih disciplina. Ideja projekta je prezentirati suvremene umjetničke prakse i aktualnosti u području kulture kroz seriju događanja komponiranih od performansa, projekcija, edukativnih radionica za djecu i odrasle, pop up izložbi, glazbenih, plesnih i scenskih produkcija, panela, tribina, razgovora i druženja s umjetnicima, a s ciljem razvoja interaktivne platforme za komunikaciju i druženje. Druženje je svakako okosnica ovog programa, s obzirom na to da projekt ne pretpostavlja klasičnu prezentaciju aktualnih zbivanja na domaćoj kulturnoj sceni, već onu malo osobniju kojom se umjetnika/kreativca predstavlja prije njegovog djela.