Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Studentske Vijesti > Youth Summit 2021
youth summit

Youth Summit 2021

I ove se godine održava Youth Summit s ciljem povezivanja i ostvarivanja dijaloga s mladima širom svijeta o aktualnim temama i problemima današnjice. Mladi između 18-35 godina imaju priliku predstaviti svoje ideje i realizirati ih!

 

Youth Summit osnovan je 2013. godine te je godišnji event koji organizira Grupa svjetske banke (World bank group = WBG) s ciljem povezivanja i ostvarivanja dijaloga s mladima širom svijeta o aktualnim temama i problemima današnjice. WBG Youth Summit je podružnica Youth-to-Youth mreže, najveće volonterske organizacija unutar grupacije Svjetske banke koja promovira osnaživanje mladih širom svijeta. Glavni ciljevi Summita su sljedeći:

 

 

1)   Potaknuti mlade na promišljanje inovativnih ideja i rješenja izazova u razvoju

2)   Pružiti alate mladima kako bi prisustvovali utjecajnim projektima

3)   Promovirati dijalog između mladih, WBG i ostalih međunarodnih sudionika

 

 

Natjecanje je otvoreno za individualne natjecatelje ili timove do 5 ljudi te je namijenjeno mladima od 18 do 35 godina iz svih zemalja članica Svjetske banke klikom na LINKSudionici mogu biti studenti, učenici kao i stalno zaposleni pojedinci bilo koje profesije. Nije potrebno  prethodno iskustvo ni u kojem području, samo dobra volja i motivacija za promjenom!

 

Odaberite jednu od dvije ponuđene teme i elaborirajte svoje ideje kako popraviti svijet nakon kriznih vremena uzrokovanih pandemijom koronavirusa -

 

  • Učinkoviti oporavak za čovječanstvo = Kako osnažiti ljude u borbi s razornim posljedicama pandemije i pritom riješiti rastuću nejednakost u društvu?

ILI

  • Učinkoviti oporavak za planet = Koja su održiva rješenja u borbi protiv klimatskih promjena?

 

Zbog svoje globalne prirode, pandemija koronavirusa zahtijeva zajedničke koordinirane napore prema oporavku. Pandemija je rezultirala ne samo zdravstvenom krizom, već i jednom od najvećih ekonomskih kriza i nesrazmjera posljednjih godina. Kako iskoristiti mogućnosti koje nam nudi današnji moderni svijet i osigurati ekonomski oporavak koji je pritom i održiv i uravnotežen? Podijelite s nama svoje ideje kako izgraditi ‘bolje sutra’!

 

Sudjelovanje donosi sa sobom i mnoge prednosti poput:

 

-  Prilika za mentorstvo od strane stručnjaka Svjetske banke i finalista Youth Summita 2019.

-  Poznanstva i networking s vodećim profesionalcima i poduzetnom mladeži širom svijeta

-  Sudjelovanje i učenje u sklopu evenata i radionica

-  Početni kapital

 

Hodogram

 

Faza 1 – Predaja radova do 31/03/2021, 11:59 PM EST na LINKU -

Stručni odbor pregledat će i ocijeniti predane radove. Timovi/individualci koji prođu u uži krug bit će obaviješteni do kraja travnja i započeti drugu fazu priprema.

 

Faza 2 – Usavršavanje ideja & priprema Pitcha (Svibanj 2021.)

Individualci/timovi koji su prošli u uži krug dobit će povratne informacije o svojim radovima te će po potrebi morati dostaviti dodatne informacije o prijedlozima, obaviti intervju, usavršiti svoje ideje opisane u rade i/ili predati kratak video pitch.

 

Faza 3 – Prezentacija Pitcha uživo na virtualnom Youth Summit-u (Lipanj 2021)

Pet finalista će biti odabrani za izlaganje svojih prijedloga uživo na virtualnom Summitu u lipnju.

 

Format dokumenta za prijavu

 

Rad bi trebao uključivati sažetak ideja, objasniti probleme koji su u fokusu, predložiti potencijalno rješenje te kako je ono inovativno u odnosu na postojeća rješenja. Dodatno, u svom radu možete objasniti financijsku isplativost Vašeg biznis modela, potencijal uspjeha te kako Vi i Vaš tim mjerite uspjeh.

 

Više informacija saznajte klikom na LINK, a za novosti o više ovakvih događaja i informacija zapratite službeni profil Svjetske banke Hrvatska.