Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Slider Homepage > Za djetinjstvo jednakih prilika
vidime

Za djetinjstvo jednakih prilika

SOS Dječje selo Hrvatska. Zastanite na tren u kolotečini svojih dnevnih rutina i zapitajte se nedostaje li vam išta u životu? Odmaknite se od svoje svakodnevice i razmislite o podatku da svako peto dijete u Hrvatskoj odrasta u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti.

 

 

Ovaj podatak ponukao je SOS Dječje selo Hrvatska da pokušaju otvoriti oči javnosti i osvijestiti okolinu u kojoj naša djeca odrastaju. Iz tog razloga pokrenuli su kampanju pod nazivom #vidime – za djetinjstvo jednakih prilika, koja za cilj ima povećati osviještenost društva o problemu siromaštva djece, te povećati kvalitetu života djece koja odrastaju u siromaštvu.

 

Kroz SOS mobilne timove uvidjeli su da siromašna djeca nemaju jednake šanse, u školi su stigmatizirana, nastavnici očekuju manje znanja od njih, a često im nisu dostupne ni predškolske ustanove. Kampanjom pod oznakom #vidime – za djetinjstvo jednakih prilika, pokušat će utjecati na vidljivost djece koja odrastaju u siromaštvu i na potrebu da se na njihove probleme reagira, kao i da im se pristupa na pravi način (počevši od djece, nastavnika, roditelja i institucija).

 

Za potrebe projekta stručnjaci i suradnici SOS Dječjeg sela Hrvatska izradili su videospot #vidime – za djetinjstvo jednakih prilika