Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Studentske Vijesti > Zagreb spreman za Europske sveučilišne igre
EUG

Zagreb spreman za Europske sveučilišne igre

Studentskim domom Stjepan Radić, u četvrtak 7. srpnja, prošetali su predstavnici Europske sveučilišne sportske organizacije (EUSA) u službenom obilasku koji je označio završetak svih priprema na tom kompleksu uoči Europskih sveučilišnih igara.

 

Do početka najvećega studentskoga sportskoga spektakla u Hrvatskoj ostalo je još nekoliko dana te se studentski paviljoni  polako počinju puniti volonterima i sportašima iz svih dijelova Europe. Europske sveučilišne igre traju od 12. do 25. srpnja u Zagrebu i Rijeci te će ugostiti 5000 studenata iz 45 europskih zemalja i preko 300 različitih sveučilišta koji će se natjecati u 21 sportu.

 

U protekloj godini, a posebno posljednih šest mjeseci intenzivno se radilo i ulagalo u sportsku i smještajnu infrastrukturu kako bi Zagreb spremno dočekao tisuće studenata iz cijele Europe na najvišoj mogućoj razini. Posebno veseli činjenica da svi radovi predstavljaju ostavštinu za studente i nakon održanih Igara.

 

Predstavnici EUSA-e susreli su se s predstavnicima Odbora ESI2016 i iskazali zadovoljstvo s velikim poslom odrađenim u pripremama. Podrška krovne organizacije nije ostala samo na riječima, jer su se nakon useljenja u za njih pripremljene urede u Glavnom stožeru Igara na Kineziološkom fakultetu, i sami uključili u posljednje pripreme.

 

Sastankom se još jednom potvrdila spremnost organizatora u pripremi sportskih natjecanja i bogatoga i raznolikoga popratnoga programa ESI 2016.