Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Emisije > Zapozorje
ZAPOZORJE_YOUT

Zapozorje

Jednom mjesečno nedjeljom od 21h

 

Probavljeno Zapozorje je radijski podcast o kazalištu kojeg realizira umjetnička organizacija RadioTeatar. On za svoj cilj ima demistifikaciju kazališnog aparata u manjim (ali i većim) sredinama, kao i umrežavanje i edukaciju/osvještavanje kazališnih djelatnika i umjetnika u regiji.

 

Svakodnevnom radu i životu  u kazalištu imanentna je tzv. kazališna birtija. Ona u društvenom smislu zauzima jednu centralnu poziciju te se kroz nju kao kroz prizmu presijavaju gotovo sve ideje, predstave i iskustva. Teza Podcasta Zapozorje je da kazališna birtija nije fizičko mjesto nego duhovni i filozofski prostor gotovo svakog kazališnog djelatnika.

 

Podcast Zapozorje ugošćuje sve kazališne radnike i umjetnike; od redatelja i glumaca pa do rekvizitera, ali i gledatelja. Podcast je distribuiran u dvije forme; Zapozorje live (koji je dostupan on-line i uživo prenosi cijeli razgovor, ali i komunicira sa slušateljima) i Probaljeno Zapozorje (emisija u trajanju do 30 minuta koja je zvučno oblikovana te se emitira putem radijskih postaja).

 

Redatelj: Dražen Krešić

Voditelj: Patrik Gregurec

Dizajner zvuka i skladatelj: Dino Brazzoduro

Producentica: Katarina Grgić

Snimatelj tona: Dino Ljuban

Dizajnerica vizuala: Matilda Lepoglavec

Radijski suradnici: Dalibor Piskrec i Pavlica Bajsić