Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Glazba > ZEZ: SVIN
zez

ZEZ: SVIN

Drugo warm-up međuizdanje ZEZ Festivala 2019. nam ponovno dovodi SVIN koji su već jednom prilikom KSET-u podarili uranjeni sumrak bogova svojim žanrovski neukalupljivim avant-jazz i post/doom/noise/math-rock organiziranim neredom. Ovoga puta u KSET-u ih slušamo 22. 11.!

 

FB event: https://www.facebook.com/events/189769115233385

 

Uštrcavajući agresiju i ludilo Sonic Youtha u ambijentalnu i melodičnu venu klasičnih kompozitora kao što je Arvo Pärt, SVIN dolazi do jedinstvenog načina lančanog transfera energije koja istovremeno dijeli i povezuje s ovim ekscentričnim žanrovskim kustosima. Kidajući granice žanrova i slaveći neograničenu slobodu zvuka, SVIN se već odavno upisao među baštinike modernog izričaja glazbe.

 

Od 2016., kad su u KSET-u predstavili albume “Heimat”(2010.), “S.W.A.G.”(2013.) i SVIN(2014.), izdali su još 2 albuma - “Missionær”(2016.) koji je snimljen u legendarnom islandskom Sundlaugin studiju, prepoznatljivom kao utočište post-rock ikona Sigur Rós te najnoviji “Virgin cuts” koji je izašao u rujnu ove godine. U KSET dolaze u sklopu europske mini-turneje od 10 datuma te sviraju u trio formaciji – Lars Pilgaard na gitari, Henrik Melbye na saksofonu i Thomas Eiler na bubnjevima.

 

Ulaz se otvara u 20h. Karte možete nabaviti u pretprodaji u Dirty Old Empire i KSET-u po cijeni od 35 kn, a na dan koncerta po cijeni od 50 kn.