Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Nekategorizirano > Zoran Čalić vs Yogi Lonich 15/3 VIB
yogizokiWEB

Zoran Čalić vs Yogi Lonich 15/3 VIB

Na treće izdanje Living Room Sessionsa 15.3.  Vintage INdustrial dovodi dva gitaristička masterminda – ZORAN ČALIĆ (Majke, Zoran Čailić Band, Samosvjetlo, Pokvarena Mašta, Gnjevni Crv, Matchless Gift, Big Foot Mama…) & YOGI LONICH (Chris Cornell, Audioslave, Robert Plant, AC/DC, Korn, Linkin Park, Lenny Kravitz…). Dok je Yogi krojio rock povijest u SAD-u, Zoki je istu stvar radio na našim prostorima.

 

FB EVENT: https://www.facebook.com/events/1093511557458755/

 

YOGI LONICH

Yogi je rođen u Kaliforniji, a svirao je i dijelio pozornicu s brojnim svjetskim zvjezdama kao što su Melissa Etheridge, Booker T Jones, Kenny Loggins, Anastacia, Five For Fighting, Daniel Powter i Meredith Brooks..

 

 

Bio je tour support glazbenim ikonama kao što su The Rolling Stones, Robert Plant, Aerosmith, AC/DC, Lenny Kravitz, Linkin Park i Korn, a svirao je s Mitchom Mitchellom i Billyjem Coxom na otvaranju izložbe Jimija Hendrixa u legendarnoj dvorani ‘Rock’n’Roll Hall of Fame’.

 

 

Dio karijere odradio je kao gitarist Chrisa Cornella (Soundgarden, Temple Of The Dog, Audioslave).

 

ZORAN ČALIĆ

Rođen u vinkovcima (1973.), od 1992. do 2013. gitarista najpoznatijeg hrvatskog R’n'R benda Majke.

 

 

Nakon razlaza sa Majkama, nastavlja svirku sa prijateljem i mladim pjesnikom, Sašom Orozom te ozbiljnije počinje radit na solo projektima. 2014. je krenuo sa Samosvijetlom, a nakon toga se dogodio Zoran Čalić Band. Kliknuo je sa bubnjarom Ivom Rimcem, koji u band dovodi basista Jerneja Kržiča a krajem 2014. pridružio im se Andraž Mazi na električnoj gitari & pedal steelu, što u konačnici rezultiralo albumom ‘U moru i plamenu’ (2016.).

 

 

„Zoran Čalić jedan je od onih ‘tihih pozitivaca’, gitarist s instinktom koji zna osjetiti ‘zlatnu žicu’ i fokusirati se u tom smjeru. On je radišni timski čovjek, ili još bolje, dio tandema koji osjeća sklop riječi i glazbe, ali isto tako nema potrebu tu svoju vrlinu isticati u bendu ponajprije možda stoga jer mu je jasna hijerarhija benda, ali ne ona unutrašnja, već ona koja se prikazuje prema van i u kojoj čelnog čovjeka treba gurati u prvi plan, a ne raditi mu sjenku.“ – by Ravno Do Dna.