Naslovna > Emisije > Blackout Rap Show
blackout

Blackout Rap Show

Nakon 23 godine emitiranja, Blackout Rap Show možete od sada čuti direktno na frekvencijama Radio Studenta svakog četvrtka od 19:00 – 20:30 sati!

 

Sve je krenulo 1993. s DJ Phat Phillijem i Frxom na kultnoj Stojedinici koja je odigrala jednu od najvažnijih uloga tijekom teških devedesetih. Pod Frxovom palicom snimljen je album “Blackout Project: Project Impossible” s velikim hitom Tram 11 “Hrvatski Velikani” koji je ujedno i obilježio procvat domaćeg hip-hopa, da bi nakon toga uslijedili debitantski albumi Bolesne braće, Tram 11, El Bahatteeja i drugih.

 

Upravo je Blackout bio najistaknutiji protivnik konzervativnog pristupa i cenzure koju je nametala tadašnja vlast, a na stojedinici su se zadržali sve do 2012. godine. Istovremeno je emisija slavila rođendane s najvećim svjetskim imenima poput OC-a & Big L-a, Busta Rhymesa, DJ Premiera, Redman & Method Mana, Smif N Wessun, Dilated Peoples koji su nastupili u Zagrebu.

 

Zadnje 3 godine Phillie je proveo na internet Radiju 808, a sada je odlučio otvoriti novu stranicu s jed(i)nom neformatiranom FM postajom – Radio Studentom. Repriza Philliejeve emisije emitirat će se na Radiju 808 u terminu koji će biti naknadno objavljen.

 

Dolaskom Blackouta na Student, stvara se moćan hip-hop blok koji će četvrtkom vladati zagrebačkim eterom puna 3 sata zajedno s trenutno najstarijom emisijom RS-a, Mixtape Sessions, koja kreće odmah nakon Blackouta.

 

Blackout rap show by Radio Student 100.5 Mhz on Mixcloud,

Urednik i voditelj
  • Phat Phillie

Kontakt