Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Emisije > Znanost na eteru
Znanost na eteru

Znanost na eteru

Znanost na eteru – je popularno-znanstvena emisija koja će na jednostavan i lako razumljiv način promovirati znanstvene metode, povijest znanstvenih otkrića, aktualnosti iz svijeta znanosti te kroz dijalog promovirati znanost i obrazovanje.

 

Slušateljima će se na metodološko detaljno isplaniran način objašnjavati znanstveni svijet i pojedini koncepti. U sklopu emisije će se realizirati metodologija objašnjenja “dizajniranog eksperimenta” gdje će se slušatelja kroz dobro isplanirani i naizgled neobavezni i simulirani dijalog voditelja suočiti sa standardnim konceptima i miskonceptima te na takav način direktno implementirati učenje kroz multimedijalne sadržaje.

 

Emisija će se emitira jednom tjedno, te će korisiti tehničke mogućnosti Radio Studenta – video streaming, web portal te društvene mreže – za kreativniju prezentaciju sadržaja, komunikaciju sa slušateljima… Realizacijom slušanja na zahtjev planira se sustavno arhivirati i ponuditi kvalitetan audio sadržaj koji služi kao nadopuna i dodatni materijal za kreativne profesore i učitelje diljem Hrvatske te motivira učenike za znanost.

 

Znanost na eteru by Radio Student 100.5 Mhz on Mixcloud

 

Uređuju i vode
  • Bojan Markičević
  • Goran Gašparac
  • Ana Knezović
  • Maja Maslać