Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Emisije > Rad po mjeri čovjeka
rad po mjeri

Rad po mjeri čovjeka

Nedjeljom od 13h

 

Podcast Rad po mjeri čovjeka pokrenuo je Savez samostalnih sindikata Hrvatske u suradnji sa Zakladom Friedrich Ebert. Podcast je dio SSSH kampanje Rad po mjeri čovjeka u kojoj nastojimo promovirati koncept kvalitetnog radnog mjesta te nastavili s edukacijom i informiranjem radnika i radnica o pitanjima rada i radničkih prava, važnosti sindikalnog (radničkog) organiziranja, a sve u cilju izgradnje društva po mjeri čovjeka.

 

Smatramo da dobar posao i rad po mjeri čovjeka nije stvar sreće i okolnosti, za dobar posao se potrebno izboriti. Rad po mjeri čovjeka je realan cilj i temeljno pravo svakog čovjeka, ali se neće ostvariti sam od sebe. Do njega možemo doći samo ako znamo što ga čini i ako imamo jasnu strategiju kako ga ostvariti. Za Rad po mjeri čovjeka moramo se izboriti, zajedno. Pravi put svakako je povećanje broja i kvalitete kolektivnih ugovora te zagovaranje i predlaganje boljih javnih politika, zakona i strategija. S tim povezano podcast, kao komunikacijski medij, idealan je kanal kojim želimo komunicirati vrijednosti radničkog organiziranja i borbe za kvalitetnija radna mjesta.

 

Kako sve to ostvariti, kako se izboriti za posao po mjeri čovjeka, kako se boriti za sebe i druge te kako vlastito nezadovoljstvo društvom okrenuti u pokretačku energiju koja mijenja. Sve su to pitanja na koja želimo svakom epizodom našeg podcasta odgovarati te kroz različite teme komunicirati snagu sindikalizma, solidarnosti i borbe. Svaka emisija podcasta u trajanju od 30 minuta ima jasnu strukturu i dinamiku izvođenja (jednom mjesečno), uz gostovanje i/ili izjave stručnjaka iz sindikata, sindikalnih povjerenika i/ili aktivista sindikata te radnika i radnica.

 

Ovaj korisan, ali prije svega prijekopotreban podcast od sada slušajte i na valovima radija koji nije za svakoga!

 

Tko radi na projektu?

 

Voditeljica: Nediljka Buklijaš (SSSH)

Novinar: Luka Čuljak

Montaža i produkcija: Radio Student

Kreativa: Matej Brnardić

Glavni urednik: Darko Šeperić (SSSH)

Savjetnici: Dijana Šobota, Sunčica Brnardić (SSSH)