Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Emisije > Ispod radara
ISPOD RADARA

Ispod radara

Utorak od 19:00h

 

Cilj emisije “Ispod radara” je pokriti scenu rock’n'rolla koja nije prisutna u mainstream medijima: garage, punk, trash, lo-fi, primitive, surf, psychobilly i ostale njegove izvedenice.   Navedeni žanrovi imaju zajednički nastup u sljedećem: izvedbe su glasne, prljave, sirove; snimke se često rade na staroj i analognoj opremi; scenski nastup i izvedba su bitniji nego kvaliteta i preciznost sviranja i sl.

 

Emisija želi promovirati domaću scenu kao i inozemnu, s posebnim naglaskom na etikete koje pokrivaju garage glazbu, tipa Slovenly Recordings, In The Red Records, Goner Records, Crypt Records, Azbin Records, Frantic City, Slušaj najglasnije itd.   Želi se napraviti i tematske emisije (“glazbeni vremeplov”) bitnih garažnih izvođača tijeko 60-tih sve do 2000-tih, s posebnim naglaskom na američku garage/punk scenu (tipa New Bomb Turks, Mummies, Gories, Reatards i sl.)

 

Poseban će se naglasak staviti na suvremenu garažnu scenu 2000-tih i 2010-tih, naročito na američku (The Black Lips, Thee Oh Sees, Ty Segall, Dirtbombs…) i francusku scenu (Chimiks, Regal, Le Pecheur, Strange Hands…)   Namjera je najavljivati nadolazeće koncerte garage izvođača u Zagrebu i Hrvatskoj, putem gostovanja promotora u studiju (npr. program BEAT CITY u Močvari, koncerti u Spunku itd.), kao i ugostiti izvođače iz Hrvatske (Erotic Biljan And His Heretics, etiketa Slušaj najglasnije…) i svijeta.

 

Ispod radara by Radio Student 100.5 Mhz on Mixcloud

 

Urednici


  • Vedran Majstorović

Kontakt


  • vex_majstor@yahoo.fr