Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Emisije > Generalna proba
Generalna Proba

Generalna proba

Srijedom od 12:15.

Generalna proba emisija koja je specijalizirana za područje scenske umjetnosti. U kazališnim vijestima nudi presjek najvažnijih noviteta na domaćoj i stranoj kazališnoj sceni.

 

Teme koje se obrađuju u emisiji pokrivaju sve vrste scenske umjetnosti; od performansa, kazališnih predstava, opera, plesa i sl. Nakon vijesti slijedi upoznavanje slušateljstva s premijerama zagrebačkih scenskih umjetnosti. Slušatelji tako mogu saznati sve bitne informacije primjerice o nekoj predstavi; redatelja, dramaturga, glumačku postavu, sadržaj predstave itd.   Generalna proba nudi tjedni pregled kazališnih programa u Zagrebu. Daje informacije o tome koje su predstave na repertoaru i preporučuje one najzanimljivije.

 

Emisija povremeno emitira reportažne izvještaje sa aktualnih scenskih izvedbi.   Osim pružanja same informacije, namjera nam je slušatelje uputiti uputiti u trenutnu i najzanimljiviju stvarnost umjetnosti teatra, a osim toga, Generalna proba želi scensku umjetnost približiti prosječnom radijskom slušatelju, te ga potaknuti na praćenje i uživanje u ovom vidu umjetnosti.

 

Generalna proba by Radio Student 100.5 Mhz on Mixcloud

Uređuju i vode
  • Matea Antunović
Kontakt