Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Emisije > Bogatstvo Različitosti
Bogatstvo Različitosti
Bogatstvo Različitosti

Bogatstvo Različitosti

Bogatstvo različitosti, emisija o nacionalnim manjinama u Republici Hrvatskoj je još jedan doprinos razvoju civilnog društva. Jedina je studentska emisija koja se bavi ovom tematikom, za koju smatramo da je važna komponenta hrvatskog društva, iako često marginalizirana i prešućivana. Emitira se jednom tjedno, traje 20 minuta, a osim najrazličitijih sugovornika, donosi i najnovije vijesti o nacionalnim manjinama.

Prednost imaju, kao i u svim emisijama našeg radija – studenti, uz dodatan uvjet da pripadaju jednoj od nacionalnih manjina RH. Na taj način daje se prilika svima da opišu svoj život u Hrvatskoj iz perspektive manjinske skupine.

 

Opći cilj emisije je informirati studente o nacionalnim manjinama i o njihovim aktivnostima bez uplitanja politike. Bitno je da slušateljice i slušatelji upoznaju nacionalne manjine kroz njihove osobne priče, a ne kroz prizmu politike.

 

Specifični cilj emisije je uključiti pripadnike nacionalnih manjina, poglavito studente, u izradu medijskog sadržaja o njima samima, kako bi se izbjegle i razbile predrasude o njima.

Bogatstvo različitosti by Radio Student 100.5mhz on Mixcloud

 

Urednik i novinari
  • Gea Ujčić
  • Azra Ayyash
  • Lada Sekulić
  • Mia Frleta