Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Emisije > Foršpan
Foršpan

Foršpan

Ponedjeljkom od 17:30.

 

Svaki ponedjeljak na valovima Radio Studenta plovimo šarenim svijetom filma. Sve od braće Lumiere i prvih filmskih trenutaka pa do naprednih 3 i 4D filmskih uradaka naći će se u ovoj tridesetominutnoj emisiji.

Emisija je obrazovno – zabavnog karaktera, što znači da možete očekivati sve i svašta. Uvijek ćemo vas revno obavijestiti o novostima iz svijeta filma, s posebnim naglaskom na domaću produkciju i scenu.

 

Gotovo svakog tjedna imat ćemo nekog gosta u studiju koji će ili predstaviti projekt kojim se bavi ili neki aktualni filmski festival na kojem radi. Tako možete očekivati gostovanja relevantnih redatelja, organizatora, producenata, direktora festivala i ostalih organizacija, glumaca ili pak amatera.  Foršpan je ujedno i platforma za promociju mladih i perspektivnih umjetnika čiji radovi teško dolaze do maintream kanala i publike.

 

Gledati filmove ne znači samo gledati, nego i slušati, osjetiti i analizirati. Baš kao iza svake slike, i iza svakog filma stoji neka priča, neka poruka. Ako slika govori tisuću riječi, koliko tek onda govori pokretna slika s tisućama njih u minuti?

 

Foršpan by Radio Student 100.5mhz on Mixcloud

Urednica
  • Kristina Vrdoljak
Redakcija
  • Lucija Tunković
  • Filip Bahun