Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Galerije > FOTO: 14. HearMe seminar održan u Rijeci
unspecified2

FOTO: 14. HearMe seminar održan u Rijeci

Rijeka je bila domaćin 14. HearMe seminara studentskih radijskih postaja koje je organizirao Radio Sova, studentski radijski program koji se emitira u sklopu Radio Rijeke. Dođosmo, sjedosmo, popismo kavu.

 

Sveučilište u Rijeci i Radio Sova od 20. do 23. travnja okupili su predstavnike brojnih radijskih postaja iz regije, a s ciljem razmjene znanja i iskustava studenata koji djeluju kao novinari, tonci i urednici. Riječani su tako, uz Radio koji nije za svakoga, ugostili i naše kolege koji nisu za svakoga: slovenske Radio Študent i Radio Marš, mostarski Radio Treći, KRŠ iz Podgorice, eFM radio, dubrovački UNIDU radio, te osječke studente s radija UNIOS i emisije Brtva glave Radio Osijeka.

 

Naša delegacija imala je priliku sudjelovati na novinarskim radionicama o pripremi intervjua i razvijanju spikerskih vještina, kao i učiti od tehničara i glazbenih urednika Radio Rijeke, te pregledati njihovu bogatu fonoteku. Svi sudionici seminara prisustvovali su tribini naziva “Revolucija medija” na kojoj su govorili glavni urednik Radio Korza Pjer Orlić, glazbeni urednik Radio Rijeke Ivica Vrkić, te novinar Neven Šantić. Uz to, svaku večer po jedan predstavnik studentskih radijskih postaja gostovao je u programu Radio Sove, koji se emitira u terminu od 22:30 do 1 poslije ponoći.

 

HearMe seminar održava se svakih 6 mjeseci, a idući domaćin bit će UNIDU radio. Do tad, divimo se fotkama koje govore tisuću riječi (svaka po pola kartice teksta).

 

 

Tekst: Andrea Lombarović, Robert Salčić

Foto: Radio Sova, TheAndreaLPHotography