Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Glazba > Indirekt uzvraća udarac
indirekt cover

Indirekt uzvraća udarac

Nakon neizvjesnog pandemijskog razdoblja, Indirekt će konačno ove godine održati svoje deseto izdanje koje nam donosi i drugačiji pristup.

 

Kako je Indirekt “mali festival” koji je svoju kuratorsku politiku usmjeravao prema novim i mladim izvođačima, odnosno ispunjavao line up izvođačima koji će tek postati headlineri i vodeći akteri glazbene scene, na desetom izdanju tako nas očekuju uhodana, prepoznata i uspješna imena.

 

 

U prvom krugu, objavljeni su Stray Dogg, nemanja, The Black Room, ABOP i ROLO, a sada su dodani još Damir Urban, Porto Morto, slovenski Regen, beogradska Kris i Barbara Munjas. Prvi krug nije donjio neka posebna iznenađenja od dosadašnjih Indirekt izdanja, međutim, u drugom se svakako ističe Damir Urban, a uz Porto Morto, s razlogom ovaj festival prati slogan “nikad veći mali festival”.

 

 

Dosadašnja izdanja Indirekta uvijek su nosila imena koja su bila slabo prepoznata široj javnost, međutim već godinama svjedočimo sporom, ali postepenom razvoju scene pa su se tako određeni izvođači isprofilirali i uspijeli izaći iz nekog nepostojećeg alternativnog undergrounda. Primjerice ABOP je doživio veliki uspjeh koncertom u Boogaloo-u, isto je dokazao i Porto Morto nedavno u Tvornici prilikom promocije albuma PORTOPOP, a tu je i nemanja koji je svojim Cosmic Discom odsvirao cijelu regiju, a prepoznat je i u svijet thai funka i disca, itd.

 

 

Indirekt je svake godine dosada krasila, iako za festivale možda mala, ali vjerna publika koja je pratila sve koncerte, družila se s bendovima i provodila nezaboravne dane u Umagu. Vjerujemo kako će atmosfera i ove godine ostati takva unatoč razvoja festivala i veličini izvođača od kojih neki osvajaju i Porine (haha).

 

Festival se održava 10.-11. lipnja, a limitirani broj festivalskih karata po cijeni od 130 kn, odnosno 80 kn koliko košta dnevna karta, dostupan je u sustavu Entrio do 30. travnja ili do isteka zaliha.