Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Glazba > Kraj benda Smash Mouth?
hardwell

Kraj benda Smash Mouth?

I to kakav. Nakon preko 25 godina karijere i lepeze hitova koji hodaju na tankoj granici između radiofoničnosti i iritantnosti, pjevač Steve Harwell objavio za američki TMZ kako odlazi u mirovinu. Svemu je kumovao kaotični nastup čiju snimku pogledajte u nastavku.

 

Kao što možete vidjeti na snimci, Harwell je u potpunom bunilu, jedva izgovara riječi i teško ga je razumijeti. Doima se pod utjecajem supstanca, međutim realnost je možda sasvim drugačija. Harwell već 8 godina boluje od kardiomiopatije čiji uzroci uz klasičnu genetsku predispoziciju uključuju i pretilost, konzumacija alkohola, kokaina i amfetamina, hipertenzija… Posljedice i simptomi se, s druge strane, očituju u obliku zaduha, glavobolje, vrtoglavica, gubitka pamćenja, nadutost i opća slabost. Presudno je, u životu s takvom bolešću izbjegavati velike napore poput koncerata. U izjavi za TMZ, Harwell se zahvalio svim fanovima te ispričao što zadnji nastup nije mogao napraviti kako treba.

 

Izgledno je da je ovo kraj benda Smash Mouth, međutim ako je ovakav nastup povod za umirovljenjem, očito je da bend i Harwell ne znaju da poneki glazbenici u Hrvatskoj vrlo dobro žive od mumljanja u mikrofon i teturanja po pozornici.