Radio Student Najavljuje:
Naslovna > RS Mashup > Pametne iksice u menzama
Dario Topić/Radio Student
Dario Topić/Radio Student

Pametne iksice u menzama

U zagrebačkim studentskim menzama uskoro će se moći plaćati putem pametne iksice. Prvi smo doznali da će se one testirati od 22. studenog ove godine.

 

Pišu: Una Gregurina i Antonela Šaponja

 

Potvrdila je za to za Studomat i Radio Student predsjednica Odbora za digitalizaciju Matea Vasilj koja je najavila da će studenti u aplikaciji, osim digitalno platiti obrok u menzi, moći ocjenjivati i upisivati dojmove o zagrebačkim menzama.

 

- Ono prvo kad će izaći na testiranje bi trebalo biti zapravo obavljanje plaćanja u objektima studentske prehrane znači brze menze, menze i kafići. Nastavak razvoja te aplikacije bio bi vezan za dio sa studentskim ugovorima, Student servisom, da se zaista ostvari da to sve ide digitalno, digitalni potpisi i slično. To je prva sljedeća točka za koju se nastojimo zalagati – rekla nam je Matea.

 

Pilot projekt Pametna iksica najavljen je još u prosincu prošle godine, a trebao se testirati u brzoj liniji u menzi u Studentskom centru od početka rujna ove godine. Projekt se produžio, a studenti su i dalje nastavili plaćati gotovinom u menzama. Matea nam je otkrila i razloga zašto projekt kasni.

 

- Rekla bih kao glavni razlog taj što je bilo jako puno sudionika i svi bi uvijek nešto malo zaboravili, dodali i to se tako eto nažalost prolongiralo. Stvarno se nadam da će datum koji je ovaj put rečen će se zaista i zadržati – objasnila nam je Matea.

 

Ono što ide u prilog ovoj priči jest kako u novom programu novog šefa Studentskog zbora postoje novi planovi za digitalizaciju. Hoće li ovaj puta rokovi biti ispoštovani, doznat ćemo 22. studenog.

 

Cijeli razgovor s Mateom oko pametne iksice poslušajte u Studomatu: