Radio Student Najavljuje:
Naslovna > RS Mashup > Prototip Nevere na FSB-u
Izvor: Facebook
Izvor: Facebook

Prototip Nevere na FSB-u

Jedan od najpoznatijih hrvatskih inovatora i poduzetnika, Mate Rimac donirao je Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu prototip Nevere, kao što je i obećao prošle godine.

 

Piše: Doris Mašić

 

Redizajniran je prostor u kojem je sve izloženo i gdje studenti mogu proučavati prototip automobila, a on je poznat pod nazivom Rimac Student Corner. Izloženi su neki od ključnih elemenata Nevere, kao što je karbonska monocoque šasija koja je koja je prošla različite crash testove.

 

-Studenti ovdje mogu i skinuti CAD podatke šasije i drugih elemenata, transparentnost koju niti jedan drugi proizvođač ne prakticira, istaknuo je Mate na svom Facebook profilu.

 

 

Isto tako, dodao je kako veliki broj njihovih inženjera dolazi upravo s FSB-a te su ovom donacijom htjeli obilježiti tu povezanost i suradnju, ali i pružiti inspiraciju studentima što ih čeka te čime se mogu baviti nakon završetka faksa.

 

Rimac navodi kako su mu prije 10 godina na fakultetu rekli da je u Hrvatskoj nemoguće proizvesti automobil. No uspio je dokazati suprotno. Nakon tih 10 godina izgradio je team s više od 1000 ljudi i preko 600 inženjera koji su uspjeli razviti kompletan automobil i to upravo u Hrvatskoj. Dakle, budućnost za FSB-ovce je moguća i unutar granica Lijepe naše.