Radio Student Najavljuje:
Naslovna > RS Mashup > Iskopčani Petak

Iskopčani Petak

Čipkice u Iskopčanom petku

cipkice_web

Ženski vokalni ansambl **čipkice** ovog petka, 15. siječnja, pohode Radio Student te će vam live izvesti dio repertoara unutar emisije Iskopčani petak.   Čipkice svoj reportoar izvode a cappella i/ili uz glazbenu pratnju, a rado su viđene gošće raznih festivala, kulturnih i humanitarnih priredbi i prigoda u kojima s Čipkicama svijet možete obići, ne u 80 dana, već u svega nekoliko pjesama. I to bez putovnice.

Pročitaj »

Iskopčani petak uz Plastic Knives

plastic knives

Iskopčani petak na najraniji koncert 20. studenog dovodi electro-rock zvjerke Plastic Knives. Dva momka, dva EP-a i dvije electro-rock krajnosti čine zagrebački Plastic Knives. Budi na 100.5 FM u petak, 20. studenog od 10.00 ujutro.   Damjan Vujaklija i Nikola Babić sviraju glazbu koja se može opisati kao kombinacija aranžmana i šarenila novijih alternativnih rock sastava kao The Mars Volta i Queens Of The Stone Age te često agresivnih synth leadova elektronskih izvođača kao što su Justice ili Crystal Castles.

Pročitaj »

Pridjevi u Iskopčanom petku

Photo: Ivan Šejić

Poslije predivnog melankoličnog  i romantičnog Iskopčanog petka  sa bendom U pol 9 kod Sabe, ovog tjedna vas čeka nešto sasvim drugačije. Romantike neće izostati, a eterom će zavladati moćna psihodelija jer u goste stižu Pridjevi.   Ova artistička kolonija će testirati kvadraturu našeg studija, a donose vam atmosferičnu mješavinu zaraznih pop melodija, sanjive psihodelije i eksperimentalne glazbe.   Osnovani 2013. od strane Dina Santaleza i kantautorica Ivane Picek i Nine Romić, u 2014. izdaju istoimeni nosač zvuka, ujedno i  jedan od albuma godine.

Pročitaj »

Queen of Sabe u Iskopčanom petku

queen-of-sabe-nismo-bogovi-screenshot

Ovaj nam tjedan u novo izdanje Iskopčanog petka stiže Queen of Sabe u sklopu promocije albuma prvijenca ''Tragovi''.   Na albumu se nalazi 10 pjesama, od čega su široj javnosti poznati službeni singlovi “Tragovi”, koji se našao na istoimenoj indie kompilaciji, drugi singl “Nismo bogovi”, koji je izabran u Top 5 singlova 2014. godine u izboru časopisa Rolling Stone te aktualni singl “Sama”. Tekst svih pjesama potpisuje sama Queen of Sabe, glazbu i aranžmane zajedno Queen of Sabe i Mark Mrakovčić, a produkciju albuma potpisuje Mark Mrakovčić. Za prekrasno likovno oblikovanje bila je zadužena Kornelija Herman.

Pročitaj »

Iskopčani petak: Porto Morto

porto morto

Zanima vas kako će ovaj skoro deseteročlani bend stati u eter? Nas isto! No, mi volimo izazove i zato ih dovodimo u petak u Iskopčani!   Za Porto Morto ste sigurno dosad već čuli – to je ekipa koju je publika prihvatila kao pozitivno iznenađenje, prvenstveno jer su se svojim glazbenim i vizualnim radom odbili svrstati u bilo kakve žanrovske podjele.

Pročitaj »

Iskopčani petak: Brain Production

brain production petak 13ti web

Na nesretni petak 13. sretni smo što će Iskopčani petak ugostiti mlade rock nade iz Krka - Brain Production. Nadamo se da će i njima ovaj petak biti talisman za prvi lajv nastup na 100,5 u nešto smirenijoj varijanti.   FB EVENT: Ludwine Kronike #2: Zippo(IT) / Simeon Soul Charger(USA) / Brain Production(HR)

Pročitaj »

Iskopčani petak uz ManGroove

ManGroove

Neo soul funk duo ManGroove dolazi ovaj tjedan svirati u Iskopčani petak! Toni i Željka predvode bend od njegovog osnutka 2003., a iza sebe imaju dva studijska albuma. Krajem godine najavili su i novi uradak, s dva singla ''Sami'' i ''Ljubavna''.   Ako želite čuti kako neo funk soul kombinacija može zvučati ranim jutrom, uštekajte se na Radio Student u petak 23.1. u 10h.

Pročitaj »