Radio Student Najavljuje:
Naslovna > RS Mashup > Smotra Sveučilišta 2021.
smotra2021_klikni-s-faksom (1)

Smotra Sveučilišta 2021.

Za sve maturante i buduće studente i ove će se godine održati Smotra Sveučilišta u Zagrebu. Od 25. do 27. studenog biti će predstavljen 31 fakultet i 3 umjetničke akademije te ostale sastavnice Sveučilišta.

 

S obzirom na epidemiološku situaciju, i ovogodišnja će smotra izgledati nešto drugačije od onih uobičajenih održanih u prostoru SC-a u Zagrebu. Naime, održati će se u cijelosti virtualno.  

 

Tradicionalno se posjećuje  uživo, no već drugu godinu zaredom ona se provodi u virtualnom obliku. Zašto se  provodi online i hoće li to postati novom tradicijom otkrila nam je viša stručna savjetnica za odnose s javnošću zagrebačkog Sveučilišta, Tamara Dagen.

 

- Razlog, naravno, jesu epidemiološke mjere. Mi u svakom slučaju  nismo htjeli dovesti u         pitanje održavanje smotre te smo se odlučili na online format iz razloga što svake godine tradicionalno imamo veliki interes posjetitelja- mladih ljudi iz svih dijelova Hrvatske. Željeli smo izbjeći da oni budu zakinuti.

 

Svečano otvorenje održati će se u četvrtak, 25. studenog u 11 sati.  Budućim studentima će se obratiti rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Damir Boras i ministar znanosti i obrazovanja RH, prof. dr. sc. Radovan Fuchs.

 

Na smotru su dobrodošli svi! Sudionici mogu pratiti digitalni program i neće se morati dodatno prijavljivati. Cijeli je koncept osmišljen kako bi posjetiteljima olakšao snalaženje, a doznali smo i što vas na smotri očekuje.

 

-Smotra je apsolutno otvorena, svi je mogu pratiti. Osim što će se službeni program odvijati online, kreće predstavljanje fakulteta po područjima što znači da ćemo u razgovoru između naših studenata voditelja sa TV Studenta saznati mnoge zanimljive stvari- kako od samih studenata koji već studiraju na fakultetu ili akademiji, tako i od njihovih profesora. Paralelno postoje i elektronički štandovi fakulteta i akademija tako da ako studenti ne uspiju pratiti program tijekom tri dana, mogu posjetiti stranicu smotre i pogledati snimke razgovora te pristupiti svim elektroničkim materijalima.

 

Za kraj, dr. sc. Tamara Dagen zahvalila se studentskim medijima na angažmanu u praćenju održavanja ovogodišnje smotre, a posebne pohvale idu i Televiziji Student čiji su studenti  omogućili tehnički prijenos sadržaja.

 

Ukoliko imate vremena i volje posjetite smotru jer biste mogli nešto i naučiti, a ukoliko vam je koja informacija o održavanju promakla poslušajte ovotjedno izdanje Studomata: