Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Glazba > Šumski crowdfundigom do ‘Kolobara’
sumski 6

Šumski crowdfundigom do ‘Kolobara’

Nakon uspješne kampanje za prethodni album ‘Ostrvo Ledenog Kita’, Šumski su se odlučili za isti provjereni recept. Izdanje albuma ‘Kolobari’ publika može podržati kupovinom albuma unaprijed ili raznog bendovskog mercha.

 

“Novi album donosi devet novih iznenađenja za stara i mlada pokoljenja, odnosno novih devet Šumskih hitova, a bit će objavljen na vinilu i CD-u za Geenger Records i Zvuk Močvare. Kao što i ime kaže, možete očekivati pjesme od kojih rastu podočnjaci, jer ćete ih zasigurno slušati do kasno u noć. Ako ste već posjetili Ostrvo ledenog kita, vrijeme je da navučete ljupke kolobare, tj. podočnjake na lica, jer iznureni izgled ponovno je u modi. Ako patite, patite u društvu Šumskih i sve će biti lakše!” – govore Šumski.

 

 

Šumski su jedan od dugovječnijih aktivnih bendova hrvatske alternativne scene koji iza sebe broji pet studijskih albuma i mnoštvo snimljenog materijala. Svoje početke datiraju ranih 90-ih kombinirajući razne umjetničke utjecaje i glazbene pravce poput krautrocka i post punka, a često nesusprežu od odlaska u apsurd. ‘Ostrvo Ledenog Kita’ (2018), s druge strane, predstavlja njihov najradiofoničniji materijal do sada, ali bez da je bend žrtvovao svoj prepoznatljiv stil.

 

 

Šumski traže 2500 eura, odnosno 18 807 kuna, a u prvih par dana kampanje skupili su skoro 40% traženog iznosa. Donirati možete putem IndieGoGo platforme klikom ovdje. Kornel (bass) i Jura (gitara i vokal) stigli su nam u goste i otkrili kako je to sveukupno samo dio troškova snimanja i izdavanja albuma ‘Kolobari’. Cijeli intervju poslušajte u nastavku: