Radio Student Najavljuje:
Naslovna > RS Mashup > Vraća se Job Fair!
278713688_3144515965876883_8031857979613546530_n

Vraća se Job Fair!

Petnaesto izdanje najvećeg sajma poslova održat će se u Martinovki 11. i 12. svibnja. 

 

Piše: Iva Habek

 

S hodnika Fakulteta elektrotehnike i računarstva Job Fair seli dvjestotinjak metara dalje, u prostor Sportske dvorane Martinovka. Uslijed koronavirusa ovaj se sajam poslova nije održavao dvije godine pa njegovo petnaesto izdanje u srijedu I četvrtak donosi niz zanimljivih događaja.

 

Preko 100 štandova

 

Središnje mjesto Job Faira svakako su štandovi poduzeća koji studentima nude mogućnost umrežavanja s poslodavcima te lakši pronalazak stručne prakse i posla. Štandova je ove godine više od 120, a dolaze iz 15 industrija. Osim što će posjetitelji moći razgledati štandove, moći će predati i svoj CV koji će u bazi biti vidljiv svim okupljenim poduzećima.

 

Još je malo vremena za predaju životopisa koja služi kao svojevrsna ulaznica na sve dijelove sajma, a to možete učiniti putem internetskih stranica Job Faira.

 

”Poslodavac može skenirati životopis i spremiti ga u favorite što mu olakšava kasniji pronalazak u bazi. A što se tiče baze, tamo su dostupni životopisi svih prijavljenih studenata i velika joj je važnost jer studentima otvara priliku da ih poslodavac pozove na intervju ako mu se svidi studentov rad na fakultetu, njegovi projekti, usmjerenje koje je odabrao. To je dodatna karijerna prilika još za vrijeme studiranja”, rekao nam je Marin Capan, predsjednik udruge studenata FER-a i voditelj kluba KSET.

 

IMG-20220508-WA0002

Ljuti umaci i party

 

Uz štandove, na pozornici će se održati silent talkovi, a 11. svibnja od 13 do 14 sati na rasporedu je panel rasprava o umjetnoj inteligenciji. Drugog dana sajma, 12. svibnja, najupečatljiviji je hot talk.

 

”Spojili smo kombinaciju intervjua, zanimljive priče i konzumaciju ljutih umaka. U organizaciji smo svi ljubitelji ljutog pa se ovo pokazalo kao dobra kombinacija”, kaže Nikolina Relić iz Centra za karijere FER-a koji je jedan od organizatora ovog sajma.

 

Studenti će se u dva dana moći okušati i u 16 radionica te se dodatno umrežiti u timskim igrama s poslodavcima. 11. svibnja na repertoaru je, naime, Loosen Up Party koji će sajmu dati neformalnu notu.

 

”Ove se godine veselimo tome što se selimo u Martinovku jer ćemo tamo imati spomenute talkove koje ćete slušati putem slušalica koje ćemo vam dati. Pozivamo sve da se prijave, ostave svoj životopis i da dođu – bilo da su s FER-a ili s nekog drugog fakulteta”, poručila je Nikolina Relić, a Capan je dodao da je Job Fair sjajna prilika da se studenti odvaže i razgovaraju s poslodavcima iz industrije.

 

Što su nam Nikolina i Marin još otkrili poslušajte u prošlotjednom Studomatu: