Radio Student Najavljuje:
Naslovna > RS Mashup > YIHR – Poziv za istraživače
YIHR istraživački članci

YIHR – Poziv za istraživače

Inicijativa mladih za ljudska prava objavila je javni poziv za mlade istraživače (do 35 godina) za pisanje istraživačkih članaka o uzrocima i posljedicama porasta nacionalizma. Prijaviti se mogu i studenti, a za istraživače je osiguran honorar.

 

Provedba istraživanja te pisanje stručnog članka sastavni su dio projekta 4O: Otkrivanje, osvještavanje, osnaživanje i organiziranje za ljudska prava koji adresira problem porasta nacionalizma u Hrvatskoj.

 

Fokus istraživanja trebao bi biti na pojavnostima nacionalizma u suvremenom kontekstu kroz analizu uzroka s naglaskom na suvremenu hrvatsku povijest, točnije raspad Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (SFRJ) i osnutak Republike Hrvatske (RH), te analizu posljedica nacionalizma za današnje iskustvo života u Hrvatskoj.

 

Za provedbu istraživanja potičemo kvalitativne istraživačke metode, uključujući intervjue i fokus grupe, kao i analizu diskursa i studije slučaja. Očekivana duljina rada je maksimalno 20 kartica teksta (font Times New Roman, veličina slova 12, prored Jednostruko). Predviđeni period rada na istraživanju je od sredine svibnja do sredine srpnja 2022. godine.

 

Tijekom tog perioda, zaposlenica Inicijative mladih za ljudska prava će autorima pružiti mentorsku podršku kroz redovnu komunikaciju.

 

Sve informacije o pozivu i uvjete sudjelovanja pogledajte klikom na YIHR.