Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Glazba > ŽEN novi single ‘Uroni u san’
zen2

ŽEN novi single ‘Uroni u san’

Uroni u san, ime je novog singla benda ŽEN, a izašao je 11. svibnja, točno na osmu godišnjicu njihovog prvog albuma I onda je sve počelo. Poslušajte pjesmu i pogledajte spot.

 

Pjesma priča o uživanju u sadašnjem trenutku, prepuštanju strujama života i osluškivanju svoje intuicije, a savršen je soundtrack za ovo doba u kojem se nalazimo – kažu iz benda.

 

 

Spot za pjesmu producirao je, snimio i montirao Igor Bogdanović sa svojom Shortest Path produkcijom. Snimanje se odvijalo u jednoj divnoj šumi u blizini Zagreba, uz piknik atmosferu i puno smjeha.

 

Pjesmu možete preuzeti i kupiti po principu ‘plati koliko želiš’ putem bandcamp stranice benda i labela Moonlee. Nakon duže koncertne pauze, ŽEN možete gledati uživo već 21. svibnja u AKC Medika, a više informacija nađite na eventu.

 

a1538829094_10

 

Svoj treći, i trenutno posljednji studijski album Sunčani ljudi, ŽEN su objavile krajem 2017 godine, dok su u 2020 godini, kada su pod covid mjerama slavile 10 godina svog rada, objavile album Blender koji sadrži 8 remixa njihovih pjesama koje su napravili razni glazbeni producenti koji sežu od statusa veterana do novih nada elektronske glazbene scene. Ove godine ste u filmu Časna posla (Nun of your bussiness) mogli čuti njihovu pjesmu Mnogi, originalnu skladbu za film, a najnoviji singl Uroni u san najavljuje njihov četvrti studijski album. Pjesma su snimile članice benda u njihovom Tralala studiju, nakon čega ju je smiksao Saša Rajković Zarkoff koji je s bendom surađivao i na zadnjem albumu, dok je mastering napravio nizozemski glazbeni producent Martijn Tyrell. Pjesmu izdaje slovenski nezavisni label Moonlee Records s kojim ŽEN surađuje već petu godinu.