Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Vijesti

Vijesti

Milanović vs Banožić

Izvor: Hina

- Poštovani gospodine predsjedniče Vlade, nakon što sam dobio zapisnike Inspektorata obrane od 10. siječnja 2022. godine, odlučio sam Vam se obratiti i još jednom Vas upozoriti na neprihvatljivo i po Oružane snage Republike Hrvatske štetno postupanje Vašeg ministra obrane Marija Banožića.

Pročitaj »

Vlada u borbi protiv poskupljenja

Izvor: Hina

Cijene energenata ne prestaju rasti, a velik dio građana već sada jedva spaja kraj s krajem. Uz velika poskupljenja hrane i goriva, slijedi poskupljenje plina i struje. Trenutna inflacija bila je tema sjednice Hrvatskog sabora gdje su premijer Andrej Plenković i predsjednik sabora Gordan Jandroković najavili pripremu vladinih paketa pomoći onima najviše pogođenima.

Pročitaj »

Započelo proljetno zasjedanje Sabora

Početak 10. sjednice Hrvatskoga sabora

Nakon jednomjesečne stanke Hrvastki sabor započeo je proljetno zasjedanje i 10. Sjednicu. Na sjednici su saborski zastupnici postavljali pitanja premijeru Andreju Plenkoviću i ministrima. Na zasjedanju su najglasniji bili oporbenjaci.

Pročitaj »

Pupovac u Banja Luci

Izvor: Hina

Srpsko narodno vijeće i Zajedničko vijeće općina Vukovar održali su zajedničku sjednicu u Vukovaru povodom obljetnice Mirne reintegracije istočne Slavonije, Baranje i zapadnog  Srijema te međunarodnog priznanja Hrvatske. Ovaj događaj postao je press konferencija za predsjednika Srpskog narodnog vijeća Milorada Pupovca.

Pročitaj »

Ima li MOST dovoljno potpisa?

Izvor: Screenshot

Završilo je MOST-ovo prikupljanje potpisa za referendum kojim žele srušiti Covid potvrde. U MOST-u su zadovoljni jer kažu, potpisa imaju dovoljno. No, ne otkrivaju koliko. Saborski zastupnik Nino Raspudić kaže kako će u srijedu na tiskovnoj konferenciji izaći s točnim brojem. Ipak, nije htio potvrditi je li riječ o uvjerljivom broju potpisa, ili je bilo na knap. Stoga su volontere pozvali da čuvaju potpisne liste. Zastupnica MOST-a Marija Selak Raspudić ističe kako to čine jer smatraju da je u Hrvatskoj prisutna tradicija krađe referenduma.

Pročitaj »

Upozorenje Vladi stiže iz Njemačke

DjikicLR

Zbog širenja nove omikron varijante virusa, u Europi je zavladala panika. Hrvatski znanstvenik s adresom u Njemačkoj Ivan Đikić poslao je otvoreno pismo premijeru Andreju Plenkoviću i ministru zdravstva Viliju Berošu u kojem upozorava na opasnost da omikron uzrokuje peti val pandemije.

Pročitaj »

USKOK u Kutini

Foto: Mreža TV

Kutinskom gradonačelniku Zlatku Babiću i njegovim suosumnjičenicima USKOK je nakon ispitivanja donio riješenje o pokretanju istrage te je predložio određivanje istražnog zatvora. USKOK je donio rješenje zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela podmićivanja zastupnika i trgovanja utjecajem. Odvjetnica Zlatka Babića prokomentirala je za Media servis prijedlog USKOKa o određivanju istražnog zatvora.

Pročitaj »