Naslovna > Kultura

Kultura

To nismo mi, to je samo staklo

staklo

Umjetnička organizacija RUPER u suradnji s Teatrom &TD početak ove godine obilježit će predstavom To nismo mi, to je samo staklo nastale prema istoimenom tekstu Ivane Sajko.

Pročitaj »

#RS – Best of 2016 – TV & Cinema

RSTV

Iako smo zvučni medij, kroz svoje kanale bavimo se i vizualnom umjetnošću. Uredništo emisije Foršpan za vas je priredilo svoju listu naj TV i filmskih naslova, pa izvolite i što se propustili nadoknadite.

Pročitaj »

Životno djelo ULUPUH-a

ida skomrlj

Za "nezamjenjiv doprinos domaćoj kostimografiji" jedna od najznačajnijih hrvatskih kostimografkinja Ika Škomrlj primila je u ponedjeljak Nagradu za životno djelo Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti (ULUPUH).

Pročitaj »

Interview: Mario Iveković

ccc, rana plaza

U sklopu programa Human Rights Film Festivala o poslovnom sektoru i ljudskim pravima, u suradnji sa zakladom SOLIDARNA za ljudska prava i solidarnost donosimo intervju s Mariom Ivekovićem, predsjednikom Novog sindikata, članom globalne mreže i kampanje Clean Clothes.

Pročitaj »

13. Velesajam kulture

velesajam kulture 2

13. Velesajam kulture, festival je koji svake godine donosi pregršt raznovrsnih umjetničkih događanja, a održat će se 2. i 3. prosinca u Studentskom centru.

Pročitaj »

“Beton mahala” u Zagrebu

beton mahala

Zagrebačka Scena Vidra ugostit će u ponedjeljak, 28. studenog, kontroverznu predstavu "Beton mahala" srpske kazališne trupe "Joj evo ih ovi" iz Novog Pazara u režiji Branislava Trifunovića i Rifata Rifatovića, koja je zbog načina na koji progovara o problemima mladih, dotičući se vjerskih, političkih i drugih društvenih pitanja, izazvala brojne kontroverze u Srbiji, te je čak bila i zabranjena.

Pročitaj »

Prevoditeljstvo – profesija sa 7 kora?

prevoditelji

Kada ste posljednji put čitali knjigu stranog autora, brošuru o nekoj stranoj firmi ili čak jelovnik stranog restorana, sigurno niste razmišljali o tome tko je osoba koja stoji iza lijepo napisanih hrvatskih riječi koja se pobrinula kako biste imali sve 'na gotovo' i kako se ne bi morali mučiti i sami prevoditi. Translator, traduttore, traducteur, Übersetzer, traductor ili „po naški“ prevoditelj, osoba je koja se bavi prenošenjem informacija iz izvornog jezika na ciljni.

Pročitaj »