Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Zagreb

Zagreb

Sindikalne akcije u Holdingu

zagrebački holding

Plan uprave Holdinga da otpusti 544 radnika sindikati su vrlo brzo odbacili. Zamjeraju upravi da žele otpuštati bez jasnog plana razvoja, a zagrebačkog gradonačelnika prozivaju da je prekršio dano im obećanje da neće biti otkaza, piše Jutarnji list. Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel najavio da će biti sindikalnih akcija.

Pročitaj »

Izglasan proračun Grada Zagreba

Izvor: Hina

Na sjednici Gradske skupštine s 28 glasova za i 14 protiv prihvaćen je proračun Grada Zagreba za 2022. godinu u iznosu od 15,12 milijardi kuna. Ukupni proračun je za milijardu i 120 milijuna kuna veći u odnosu na onaj iz 2021. zbog povećanja prihoda od prodaje imovine i nekretnina. Zbog obnove povećani su i rashodi jer se iz Fonda solidarnosti očekuje izdvajanje 520 milijuna kuna prvenstveno za obnovu škola i prometne infrastrukture.

Pročitaj »

Zagreb u velikim dugovima

5. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na sjednici Gradske skupštine prvi je put objavio ukupni dug Grada Zagreba. Iznos konsolidiranog duga vrti se u iznosu od 8,2 milijarde kuna što je približno jednak iznos svih godišnjih gradskih prihoda. Drugim riječima Zagreb je zadužen za 100 posto svog proračuna, a smio bi biti po zakonu maksimalno 20 posto, prenosi N1.

Pročitaj »

Smjene u Upravi Holdinga

Konferencija za medije Tomislava Tomaševića u svezi promjena u

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je u ponedjeljak da su predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Nikola Vuković i član Uprave Ante Samodol smijenjeni zbog otežane suradnje s ostalim članovima Uprave i različitih koncepcija upravljanja Holdingom.

Pročitaj »

Ipak ćemo ići na sajmove

FB Sajam Interliber Zagreb

Najposječeniji zagrebački sajam Interliber, nakon treće odgode, dobio je novi, nadaju se onaj pravi datum održavanja. Stožer je 14. rujna donio odluku o ukidanju zabrane rada poslovnim sajmovima i događanjima u zatvorenim prostorima kojom je napokon prekinuta 18-mjesečna zabrana rada ove djelatnosti.

Pročitaj »

Novi Nadzorni odbor ZET-a

Hina

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević izjavio je u utorak da je Grad Zagreb imenovao novi Nadzorni odbor trgovačkog društva ZET-a, koji će za nekoliko dana raspisati natječaj za izbor nove uprave i direktora ili direktorice toga gradskog poduzeća.

Pročitaj »

Udžbenici,pomoćnici i građanski odgoj

Konferencija za novinare gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je u utorak da su nabavljeni besplatni udžbenici i radni materijali za učenike osnovnih i srednjih škola, osigurana su sredstva za veći broj pomoćnika u nastavi i kreće se u pripreme za uvođenje građanskog odgoja u škole.

Pročitaj »