Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Kolumne > Ekologija

Ekologija

Znanstveni monolozi: Tri audio priče

maxresdefault (2)

WWF, svjetska organizacija za zaštitu prirode, donosi vam tri emotivne audio priče - o moru, ljudima i budućnosti. Priče su edukativnog karaktera, ali sa izraženom umjetničkom crtom, čemu su doprinjeli glumci Leon Lučev, Nina Violić i Filip Šovagović.

Pročitaj »

Ukradeno noćno nebo Petrove gore

petrova gora

U prvoj epizodi druge sezone Nove razgovarali smo s predsjednik Astronomskog društva Beskraj iz Zagreba, Borisom Štromarom, o prvom hrvatskom parku tamnog neba Petrova gora, i nesreći koja je zatekla park, ne tako dugo nakon njegovog proglašenja.

Pročitaj »

Borba za zagrebačke urbane prostore

gup

Nakon mjeseci politikanstva pri vladi i gradskoj skupštini te borbe na ulicama, usvojen je zagrebački Generalni urbanistički plan. Ovaj period je potvrdio već naučene lekcije o nedemokratskoj vlasti, ali i novi zaključak se može povući – borba za urbane prostore u Zagrebu daleko je od kraja.

Pročitaj »

Šetnja za bistri um

savica

Nakon razgovora sa Sanjinom Đukićem iz inicijative „Savica ZA park“, dobio sam poriv da osobno posjetim taj toliko razvikani park. Premda sam rođeni Trnjanin, priznajem da mi je ovo prvi put da sam se zaputio u njega. Naprosto, nisam imao običaj previše visiti po tom dijelu kvarta. Ipak, park je lako naći.

Pročitaj »

Zeleni dizajn & eko proizvodnja

zemlja2

Čini se kako je na današnjem tržištu najnoviji trend sve “zeleno”, “ekološki proizvedeno” i “obnovljivo”. Ipak, rijetko se tko zapita što zapravo stoji iza svježih marketinških buzzworda.

Pročitaj »

GMO: pitanje kvalitete i tržišta

gmo

Debata o koristi i štetnosti GMO-a već dugo traje. Od države do države podijeljeni su omjeri afirmativne i opozicijske javnosti spram konzumiranja GMO hrane. Scientific American navodi kako prema anketama svega 14% Amerikanaca smatra da je GMO opasan, a u Austriji je prema GMO-u skeptično čak 69% stanovnika.

Pročitaj »

Globalno zatrumpljenje

trumo

ili o ekološkim politikama novoizabranog američkog predsjednika.

Pročitaj »