Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Kolumne

Kolumne

Radio Študentu prijeti gubitak financiranja

2021-01-08-šou-radiu-študent-privatizirajte-se-sami-ali-vas-bomo-privatizirali-mi-121266

Ljubljanskom Radio Študentu prijeti gubitak financiranja od strane vrhovnog tijela Sveučilišta u Ljubljani ŠOU - Študentska organizacija univerze v Ljubljani. Pozivamo sve da potpišu peticiju i podrže prvi studentski radio u Europi.

Pročitaj »

Zbogom radioteleskopu Arecibo

Slika Zbogom radioteleskopu Arecibo

Poznati radioteleskop Arecibo se danas, 1. prosinca urušio. Podsjetimo se kako je izgrađen i zašto je bio tako značajan instrument u svijetu astronomije.  

Pročitaj »

Pedeset nijansi rasizma

Izvor: GettyImages

Trinaesta je minuta utakmice Paris Saint-Germaina i Başakşehira. Presnel Kimpembe, branič Parižana, u klizećem startu pokupio je jednog nogometaša turske momčadi.

Pročitaj »

Kozmos i nevjerojatan život C.Sagana

Carl Sagan

U trećoj epizodi druge sezone Nove, povodom njegovog rođendana, smo pričali o Carlu Saganu. Carl Edward Sagan rođen je 9. studenog 1934. u Brooklynu, New York,. kao sin Samuela Sagana i Rachel Molly Gruber.

Pročitaj »

Fosfin i život na Veneri

venera

U drugom nastavku druge sezone Nove pričali smo o životu na Veneri. Ukazuje li fosfin na postojanje života na Veneri? Venera je drugi planet od Sunca. Gledana teleskopom ne pokazuje detalje.

Pročitaj »

Ragbi u Hrvatskoj

ragbi

U 50. izdanju emisije Sviraj Faul, ekipa sportske redakcije pozabavila se ragbijem i njegovom pozicijom u Hrvatskoj. Specijalni gost emisije bio je Toni Ruščić, nekoć reprezentativac, a danas sudac.

Pročitaj »

Ukradeno noćno nebo Petrove gore

petrova gora

U prvoj epizodi druge sezone Nove razgovarali smo s predsjednik Astronomskog društva Beskraj iz Zagreba, Borisom Štromarom, o prvom hrvatskom parku tamnog neba Petrova gora, i nesreći koja je zatekla park, ne tako dugo nakon njegovog proglašenja.

Pročitaj »