Radio Student Najavljuje:
Naslovna > Kolumne

Kolumne

Pregled teniske sezone

Izvor: Hina

Iza nas je zanimljiva teniska sezona nakon koje je Novak Đoković još jednom završio prvi, ali broju 1 su nekoliko puta zaprijetile mlade nade poput Nijemca Zvereva i Rusa Medvedeva. Svoj boom ove sezone ostvarili su dva mlada talenta Talijan Sinner i novi Nadal – španjolski tenisač Carlos Alcaraz. Idemo Grand Slam po Grand Slam da vidimo što se sve događalo ove godine.

Pročitaj »

COVID potvrde obavezne i za studente

image

Osim zaposlenika, na pojedinim zagrebačkim fakultetima i studenti od danas moraju imati COVID potvrde, potvrde o preboljenju korone ili negativne testove.

Pročitaj »

Studiranje uz multiplu sklerozu

Izvor: Youtube screenshot

Dvadesetšestogodišnja Maja Liković diplomirala je na studiju socijalnog rada Pravnog fakulteta u Zagrebu na temu multiple skleroze. Ne bi to bilo ništa posebno da se ni sama ne bori s njom od svoje 16. godine kada je bila u srednjoj medicinskoj školi.

Pročitaj »

Hrvatska Sveučilišta i covid

virus-g2bcdbf031_1920

Pandemija korona virusa jača što se pokazuje u brojkama oboljelih koje rastu iz dana u dan, a „novo normalno“ postalo je samo „nomalno“. Među zaraženima sve je veći udio mladih, a akademska zajednica se suočava s novim izazovima u provedbi brojnih mjera. 

Pročitaj »

Boras o incidentu u Studentskom zboru

Izvor: Hina

Sefovi za oružje, skupi mobiteli, još skuplji laptopi, kožne torbe i individualni trening za razlikovanje bitnog od nebitnog. Ima toga još, ali ne stane u jednu rečenicu. Sve je to, i još dosta toga, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, Mihovil Mioković platio 700.000 kuna. 

Pročitaj »

(Ne) glasajte za Notaxa!

1694101_16 (Ne)glasajte za Notaxa 1

Nakon zagrebačkih lokalnih izbora, konačno znamo kako je bilo Amerikancima za vrijeme predsjedničke kampanje protekle jeseni.

Pročitaj »

Problem s navijačicama

1053418-but-im-a-cheerleader-1999

Navijanje ili cheerleading - natjecateljski sport ili samo jedan od motiva svakog američkog filma o tinejdžerima? Kako kulturološki gledamo na ideju cheerleadinga i koje su posljedice ekraniziranja pročitajte u kolumni naše urednice emisije Knjiški Moljac, Eme Marače.

Pročitaj »